ZA INVESTICIJE DODALI JOŠ POLA BUDŽETA: Požarevljani usvojili prvi rebalans i najavil bar još jedan

D. Novković

01. 07. 2021. u 07:45

ODBORNICI Skupštine grada u Požarevcu su usvojili odluku o prvom rebelansu ovogodišnjeg budžeta, kako bi se deo sredstava preusmerio za - kapitalne investicije.

ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ ДОДАЛИ ЈОШ ПОЛА БУЏЕТА: Пожаревљани усвојили први ребаланс и најавил бар још један

Foto SG u Požarevcu

Za njih je najnovijom odlukom predviđena suma od 2,4 milijarde dinara.

S obzirom na to da ukupni budžet iznosi oko pet milijardi, novousvojena suma od 2,4 milijarde zaista je zamašan iznos, a na spisku velikih ulaganja se nalaze unapređenje vodosnabdevanja i komunalnih usluga, rekonstrukcija galerije "Milena Pavlović Barili", izgradnja atletskog stadiona, kupovina poslovne zgrade u centru Požarevca...

Poduži spisak nastavljaju uređenje i opremanje dela nove Bolnice, u okviru projekta "Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u prekograničnom regionu". U tom delu će se, kako je najavljeno, nalaziti i prostor za laboratoriju, smeštaj pacijenata, operacioni blok, porodilište i ginekologiju.

- Još jedna velika investicija je i izrada projekta za izgradnju zatvorenog bazena, koji je u fazi izrade, a uskoro počinje i izrada urbanističkog projekta za čitav sportski kompleks. Do sada se u javnosti više puta spominjalo da grad već ima taj projekat, ali to nije tačno. Ono što je rađeno 2014. je bilo samo na nivou koncepta, dakle okvirno rešenje - precizirao je gradonačelnik Saša Pavlović.

Prvi čovek Požarevca je najavio da će se ubuduće obavljati još intenzivnija kontrola trošenja budžetskih sredstava, te da će, po svemu sudeći, biti neophodan još najmanje jedan, a možda i dva rebalansa lokalnog budžeta.

Odbornici su tokom jučerašnje sednice usvojili i Odluku o završnom računu budžeta grada za prošlu godinu, kao i odluke o rebalansima programa poslovanja javnih preduzeća.

NOVI-STARI DIREKTORI

SEDNICU koja je juče održana u Požarevcu obeležila su i imenovanja novih-starih direktora javnih ustanova Narodni muzej i Centar za socijalni rad, pa su dr Gordan Bojković i Tatjana Rajić ostali na mestima na kojima su i do sada bili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna