BOLNICI U ZRENJANINU 30 MILIONA: Pokrajinska vlada za opremanje zdravstvenih ustanova izdvojila 76,3 miliona dinara

J. Simić

01. 07. 2021. u 06:21

TOKOM jučerašnjeg zasedanja, Pokrajinska vlada je za adaptaciju i opremanja zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini opredelila 76,3 miliona dinara.

БОЛНИЦИ У ЗРЕЊАНИНУ 30 МИЛИОНА: Покрајинска влада за опремање здравствених установа издвојила 76,3 милиона динара

Foto Arhiva

Od te sume ukupno 30 miliona dobiće specijalna bolnica za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" u Zrenjaninu - da adaptira i proširi sistem medicinskih gasova, što je neophodno za obezbeđivanje kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici usmereno je 27,2 miliona dinara, za opremanje mikrobiološke laboratorije, a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine pet miliona dinara - za finansiranje investicionog održavanja i opremanja Službe za neonatologiju i smeštajnog prostora za majke-pratilje.

Takođe, Institutu za onkologiju Vojvodine sleduje 14,1 milion dinara - za nabavku opreme za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici. Za finansiranje projekta spoljnog uređenja objekta Velnes centra u Adi, Pokrajinska vlada je izdvojila 69,8 miliona dinara.

Foto Gugl mape

Specijalna bolnica za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" u Zrenjaninu

Na istoj sednici je Srpskom narodnom pozorištu opredeljeno 62,4 miliona dinara - za zamenu postojećeg čilera s rashladnim agregatima u verziji toplotne pumpe, te 15,5 miliona dinara za rekonstrukciju dekorativnog osvetljenja.

Za završetak projekta "Uređenje trotoara i staza u centru naselja Lovćenac", u opštini Mali Iđoš, izdvojeno je 26,3 miliona dinara, dok je za programe modernizacije infrastrukture osnovnih i srednjih škola u Ravnom Selu, Senti, Grebencu, Belom Blatu, Maradiku, Kruščiću i Beloj Crkvi usmereno 12 miliona dinara.

Iz pokrajinske kase će, sa 36 miliona dinara, biti finansirana i prva faza obnove objekta Srpske pravoslavne crkvene opštine u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju