ZA ŠEST MESECI ROĐENE 63 BEBE U VIŠEČLANIM PORODICAMA: Akcija "Treće dete" u Kruševcu - Roditeljima poklon čestitke

S.BABOVIĆ

26. 06. 2021. u 14:33

63 VIŠEČLANE porodice dobile su poklon čestitku od 10.000 dinara u tradicionalnoj akciji "Treće dete", koja se u Kruševcu organizuje povodom Vidovdana.

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ РОЂЕНЕ 63 БЕБЕ У ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА: Акција Треће дете у Крушевцу - Родитељима поклон честитке

Foto: GU Kruševac

Kako je predočeno prilikom uručenja, od 15. decembra 2020.do 15. juna 2021. godine, na teritoriji grada rođene su 63 bebe, koje su u svojoj porodici treće, četvrto ili peto dete, a iz gradskog budžeta je za ovu priliku izdvojeno 630.000 dinara.

- Za populacionu politiku je ove godine izdvojeno 43 miliona dinara i to za poklon čestitke za decu rođenu 1. januara, akciju "Treće dete", jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitku za novorođenčad, podršku porodici za 3. i 4. đaka - novčana poklon čestitka za učenike, jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama, poklon za đake prvake, prevoz materijalno ugroženih učenika 2, 3, i 4. razreda srednjih škola, podršku porodici i deci kroz javno zagovaranje značaja populacione politike, što je,od ove godine, nova aktivnost - naglašava Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika.

Akcija "Treće dete" organizuje se dva puta u toku godine, a osim za Vidovdan, porodice sa više dece dobijaju poklon čestitke i tokom Novogodišnjih praznika.

- Kao Grad, vodimo politiku gde su deca naše najveće bogatstvo - napominje Ivan Mijailović, predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike Grada Kruševca.

- Zato nam je prioritet da podstičemo mlade da osnivaju porodice i dajemo podršku roditeljima za rođenje trećeg, četvrtog, petog i svakog narednog deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna