VIŠE KANDIDATA, NEGO MESTA: Veliko interesovanje svršenih srednjoškolaca za novosadski Fakultet tehničkih nauka

Lj. P.

24. 06. 2021. u 18:34

ŽELjU da polažu prijemni, a zatim i da studiraju na jednom od 29 studijskih programa, koji se izvode u okviru osnovnih akademskih i strukovnih studija, na Fakultetu tehničkih nauka, izrazilo je 2.900 kandidata.

ВИШЕ КАНДИДАТА, НЕГО МЕСТА: Велико интересовање свршених средњошколаца за новосадски Факултет техничких наука

Foto: FTN

Kao i prošle godine najveći broj prijavljenih, njih 92,2 odsto je iskoristilo priliku da se na konkurs prijavi elektronskim putem.

Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih/strukovnih studija u školsku 2021/22. godinu raspisan je za ukupno 2.684 studenta, od toga će se za njih 1.483 studiranje finansirati iz budžeta, a 1.201 student biće samofinansirajući.

Prijemni ispit na FTN-u su organizovani od 28. do 30. juna, a broj prijavljenih kandidata po studijskim programima može se videti na sajtu fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima