DAN BEZ NOVOOBOLELIH I UMRLIH: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

24. 06. 2021. u 14:39

DOBRE su današnje zvanične vesti iz Rudničko-takovskog kraja: srećom, nema preminulih od kovida-19, a prema izveštaju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, nema nema ni registrovanih novobolelih od korona virusa.

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ И УМРЛИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

Po podacima te ustanove, broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije je 3.351. Mnogi od njih su izlečeni, ali do sada se zvanično ne navodi njihov tačan broj.

Ni iz "crvene" zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom ne stižu loše vesti. Po dosadašnjim podacima, na Grudnom odeljenju, trenutno se leče dva pacijenta.

Grudno odeljenje ove bolnice je, podsetimo, sada jedino preostalo u njenoj „crvenoj“ zoni, jer su iz nje, po zakonu, izašli Interno i Neurologija.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom "piku" pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.351 lica, uz nažalost 122 smrtne žrtve.

Od početka imunizacije u ovom kraju, vakcinisano je ukupno 15.341 zainteresovanih osoba, dok je revakcinisano njih 14.459.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije