DA BRODOVI OPET POVEŽU ZRENJANIN I TEMIŠVAR: Ambasadorka Davidojuo saradnji Rumunije i Srbije (FOTO)

B. GRUJIĆ

23. 06. 2021. u 17:44

AMBASADORKA Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju na sastanku u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Simom Salapurom, naglasila je da je poseta posvećena projektima prekogranične saradnje i budućim zajedničkim projektima između Srbije i Rumunije.

ДА БРОДОВИ ОПЕТ ПОВЕЖУ ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР: Амбасадорка Давидојуо сарадњи Румуније и Србије (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Postavili smo temelje buduće saradnje i diskutovali o temi koja je veoma značajna, a to je plovidbeni put između Temišvara i Zrenjanina koji želimo da reaktiviramo. Pored biciklističke staze koja je veliki i značajan projekat između naše dve države, smatramo da je i plovidbeni put Begejom od Temišvara do Zrenjanina veliki turistički potencijal - rekla je Davidoju i navela da je vrednost IPA projekata Srbija - Rumunija planiranih za naredni period, više od 80 miliona evra.

Ambasadorka Rumunije posetila je Zavod za kulturu vojvođanskih Rumun u Zrenjaninu i na licu mesta se uverila da nacionalna zajednica Rumuna ima veoma aktivnu ulogu i na kulturnom planu.

- Imamo bratske odnose sa Aradom, prijateljske odnose sa Temišvarom, a Rešica je partner zrenjaninske Privredne komore, a iz takve saradnje proizašli su višemilionski projekti prekogranične saradnje - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili