ĐACI NAKON TESTA: Pitanja pojednostavljena, zadovoljni smo

Tanjug

23. 06. 2021. u 12:20

ZAVRŠNI test iz maternjeg jezika, čime je jutros počela mala matura za buduće srednjoškolce, završena je u 11 sati, a učenici beogradske Osnovne škole "Sveti Sava" rekli su za Tanjug, nakon polaganja testa, da su uglavnom zadovoljni i da im je nuđenje više pitanja na zaokruživanje olakšalo posao.

ЂАЦИ НАКОН ТЕСТА: Питања поједностављена, задовољни смо

Ilustracija Foto: I. Marinković

Svršeni osmak Vuk Milutinović kaže da ispit iz srpskog jezika nije bio toliko težak i da je mogao više logički da razmišlja i dodaje da se posebno pripremao za sutrašnji ispit iz matematike.

Voleo bi da upiše XIV ili V beogradsku gimnaziju, a kaže da ima i alternativu.

Njegov vršnjak Pavle Turpanović kaže da je dobro uradio test i da očekuje da će imati minimum 15 poena.

 - Očekujem i da ću kombinovani i test iz matematike dobro uraditi. Ovaj test je bio lakši u odnosu na probni u aprilu - kaže Pavle.

I Petar Milanović i Mia Svorcan ističu da je test iz maternjeg bio poprilično lak i da su zadovoljni postignutim.

 - Za neke zadatke nisam baš siguran, ali je uglavnom bilo jednostavan. Poslednja tri zadatka bila su na zaokruživanje, što je olakšalo, i mislim da će sledeći testovi biti lakši, vežbao sam najviše za matematiku - rekao je Petar, koji planira da upiše, kako kaže, bilo koju školu sa IT smerom.

Mia veruje da će imati dovoljno poena da upiše željenu školu.

 - Mislim da ću test iz matematike i kombinovani test uraditi bolje od srpskog. Volela bih da upišem V beogradsku gimnaziju - navela je Mia.

Direktorka škole "Sveti Sava" Jovana Milenković ističe da je pripremna nastava u toj školi počela od drugog polugodišta, putem odabrane platforme za učenje koju škola koristi.

Kako kaže, učenici su imali priliku da svake nedelje slušaju pripremnu nastavu iz srpskog i matematike, dok su se sedmično smenjivali predmeti koji se polažu na kombinovanom testu.

 - Učenici su u školi mogli da se neposredno pripremaju deset dana pred početak završnog ispita - navela je Milenkovićea, koja je izrazila uverenje da su đaci spremni za malu maturu.

Kaže i da su nastavnici prošli obuku, te da veruje da će sve proći u najboljem redu.

Ukupno 109 učenika OŠ "Sveti Sava" izaći će na završni ispit, što je za jedno odeljenje više nego prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)