FAKULTETI NA PROVERI: Skupština o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

Tanjug

23. 06. 2021. u 12:09

POSLANICI Skupštine Srbije počeli su danas novu sednicu na čijem su dnevnom redu izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, kao i o studentskom organizovanju.

ФАКУЛТЕТИ НА ПРОВЕРИ: Скупштина о изменама Закона о високом образовању

Foto: N. Fifić

Između ostalog, predlaže se da se za godinu dana produži rok za završetak studija onima koji su studirali po propisima koji su važili do 2005. godine.

Izmene i dopune Zakona rađene su pre svega da bi se Srbija vratila u punopravno članstvo Evropske asocijacije za proveru kvaliteta visokog obrazovanja, gde još ima status posmatrača.

Najvažniji aspekt je da se reguliše status Nacionalnog akreditacionog tela kao nezavisne ustanove i da ni na koji način ne može da se dovede u pitanje kvalitet diploma koje izdaju akreditovani univerziteti.

Dodatno će se definisati i okvir teološkog obrazovanja u smislu da će crkva davati saglasnost za upis i predavanje na visoke obrazovne ustanove koje imaju u program tu oblast.

Na dnevnom redu sednice su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom, o čemu će se raspravljati sutra.

Pošto je sutra poslednji četvrtak u meseci, članovi vlade će odgovarati na pitanja poslanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)