DELA ZA – BUDUĆNOST: Postavka u Narodnom muzeju će pred publikom biti do 1. jula

V. Mitrić

22. 06. 2021. u 07:33

ŠABAČKI Narodni muzej je do 1. jula domaćin izložbe radova učenika Škole primenjenih umetnosti, koju su svečano otvorili direktorka pomenute obrazovne ustanove Nevenka Đokić, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović.

ДЕЛА ЗА – БУДУЋНОСТ: Поставка у Народном музеју ће пред публиком бити до 1. јула

Foto V. Mitrić

- Ovom izložbom se predstavljaju najbolji radovi iz godišnje produkcije škole, pruža podrška učenicima za prezentaciju umetničkog stvaralaštva i pokazuje koliko uspešna saradnja sa institucijama kulture može da traje i bude plodotvorna. Svi đaci, posle završene Škole primenjenih umetnosti, poseduju veštine i znanja da, ukoliko se ne odluče za dalje školovanje, mogu samostalno da nastave bavljenje odabranim zanimanjima - istakao je prvi čovek Šapca, uz napomenu da su učenici ove škole ponos grada na Savi.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović, naglašavajući da se i lično uverio u veliku količinu talenta, truda i rada učenika i profesora Škole primenjenih umetnosti.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na čijem čelu je ministar Branko Ružić neguje pristup da se neposredno uverimo kako funkcioniše sistem prosvete u Srbiji. Videli smo radove mnogih učenika, ovenčanih priznanjima na republičkim i međunarodnim takmičenjima, što sve pokazuje da ova obrazovna ustanova ima jednu dragocenost, odnosno da je uspela da spoji prošlost i budućnost. Krasi je, takođe, i inovativnost, a istovremeno neguje kulturno nasleđe. Učenici koji izađu iz Škole primenjenih umetnosti, kroz svoje obrazovanje, čuvaju tekovine naše tradicije i mogu da prepoznaju kulture drugih naroda i država. Ministarstvo prosvete uvek će biti podrška obrazovnim ustanovama kakva je ovdašnja srednja škola - istakao je Kasalović.

Direktorka škole Nevenka Đokić, ne zaboravljajući podršku lokalne samouprave i resornog ministarstva, posebno ističe kvalitet radova - uprkos svim izazovima i teškoćama tokom prethodne godine u kojoj su nastali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri