31. KRUŠEVAČKA FILOZOFSKO-KNJIŽEVNA ŠKOLA: Sutra počinje skup u sedištu Gradske uprave i Beloj sali Kulturnog centra

S. B.

17. 06. 2021. u 13:20

VIŠE od 35 autora učestvuje u radu 31. Kruševačke filozofsko-književne škole 18. i 19. juna u Kruševcu.

31. КРУШЕВАЧКА ФИЛОЗОФСКО-КЊИЖЕВНА ШКОЛА: Сутра почиње скуп у седишту Градске управе и Белој сали Културног центра

Foto: S.Babović

Skup se tradicionalno održava pod okriljem Vidovdanskih svečanosti tokom juna i kako su predočili danas organizatori, odvijaće se u sedištu Gradske uprave i u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac.

Kako je usled epidemije KOVID-19,prošle godine izostalo okupljanje naučnika, na jednoj od sednica Saveta Kruševačke filozofsko-književne škole odlučeno je da ovogodišnje zasedanje ima dve teme, prošlogodišnju: “Srpski jezik u književnosti i filozofiji” i novu, pod nazivom, “Istorija, tradicija,perspektive”( 650 godina od osnivanja grada Kruševca).

Otvaranje skupa predviđeno je za sutra u podne, posle čega će se po sesijama organizovati zasedanja,izlaganja i diskusije.Drugi dan rada Škole, u subotu, podeljen je na dve sesije,prepodnevnu od 9,30 do 12, odnosno popodnevnu, od 12,30 do 15 sati.

Predviđeno je da 25 učesnika skupa izloži radove na zadate teme- Zoran Avramović, Jana Aleksić, Jovan Babić, Pavle Bubanja, Godana Vlahović, Ljubiša Đidić, Stojan Đorđić, Bogomir Đukić, Bojan Jovanović, Slobodan Kanjevac, Mišo Kulić, Radivoje Kerović, Miloš Kovačević, Časlav Koprivica, Aleksandar Lukić, Sonja Milovanović, Marko Nedić, Zorana Opačić, Tomislav Pavlović, Ljubomir Petrović, Miloš Petrović, Duško Prelević, Saša Radovanović, Saša Radojčić, Časlav Nikolić, Dušan Živković, Predrag Jašović i Milisav Gudović.

Kruševačka Filozofsko-književna škola proizašla je iz Korčulanske filozofske škole koja je počela sa radom u maju 1989.godine. Među osnivačima su bili Udruženje književnika, Filozofsko društvo, Skupština opštine Kruševac i Kulturno prosvetna zajednica. Kontinuitet u radu prekinut je od 1999. do 2012.godine, posle čega je obnovljena tradicija izučavanja filozofije i književnosti, kao i kritičkog promišljanja i vrednovanja drugih oblasti tradicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!