VIŠE ZNANJA NEGO GODINA: Lapovo ubrzani razvoj duguje i činjenici da ima najmlađe funkcionere u čitavoj Srbiji

Z. GLIGORIJEVIĆ

10. 06. 2021. u 08:25

ODBORNIKE, funkcionere i radnike Opštinske uprave u Lapovu čini veoma mlada, fakultetski obrazovana ekipa, najmlađa u Srbiji.

ВИШЕ ЗНАЊА НЕГО ГОДИНА: Лапово убрзани развој дугује и чињеници да има најмлађе функционере у читавој Србији

Foto Z. Gligorijević

Zanimljivo je i da su direktori svih javnih preuzeća žene, po čemu se Lapovo, opet, izdvaja u odnosu na ostale opštine.

Među funkcionerima, najmlađi su pomoćnik predsednika Opštine zadužen za urbanizam Miloš Krstić (29) i samo godinu starija sekretar Skupštine Suzana Janićijević. Najstariji je zamenik predsednika Opštine Marko Veljković (39), zadužen za lokalni ekonomski razvoj, koji je ostavio dobar posao u Beogradu i vratio se u zavičaj.

Njihova mladost i stručnost, koja im daje prednost u realizaciji projekata, logistički centar "Lidl", koji će biti podsticaj za druge investitore, i stvaranje novih radnih zona stvorili su atmosferu da mladi, koji su nekada odlazili na Kipar, Maltu, u Sloveniju... ostaju u Lapovu koje se ubrzano razvija.

- U posao su ušli srcem, a njihov elan za rad podstiče i ostale zaposlene. Zamenili smo neke ljude koji su godinama bili na funkcijama, što je bio i cilj našeg političkog angažovanja, jer se gotovo ništa nije radilo. Neki su penzionisani, a sproveli smo i odluku o racionalizaciji, pa je broj zaposlenih sa 116 smanjen na 93 - ocenjuje predsednik Opštine Lapovo Boban Miličić (34), koji je drugi najmlađi predsednik Opštine posle predsednika Opštine Požega i partijskog saradnika Đorđa Nikitovića.

PROSPERITET Grad privlači sve više investitora

Foto Z. Gligorijević

Šefica njegovog kabineta Milica Stanković (27) kaže da je zadovoljstvo raditi sa tako podmlađenim kadrom, koji nema strah od novina i bolje poznaje nove tehnologije...

- Sve je brže, a saradnja je kompaktnija i jača - zaključuje Irena Protić, diplomirani socijalni radnik pri Centru za socijalni rad.

PODRŠKA ISKUSNIJIH KOLEGA

MLADU ekipu svesrdno podržavaju iskusniji radnici, a jedan od njih je načelnik Opštinske uprave Nikola Nestorović, koji je bio sekretar SO Lapovo, pa je prešao u Batočinu i tamo dve i po godine bio načelnik Opštinske uprave, ali se vratio da bi radio za napredak svog grada.

- Mi smo mala opština i moramo puno da radimo. U Upravi imamo samo 23 zaposlenih, a radimo sve poslove kao i veće opštine. Postigli bismo i mnogo više da nam je budžet veći - ocenjuje Nestorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna