MIHAIL ŠULJA I VALENTINA NEJKOVIĆ PONOVO NAJBOLJI: Na Paliću održana jedna od najzahtevnijih trka

J.L.

07. 06. 2021. u 16:15

MINULOG vikenda na Paliću je održan 15. Međunarodni ultramaraton koji je okupio nešto više od 20 takmičara. U najzahtevnijoj trci koja je trajala 24 časa najbolji su bili Mihal Šulja i Valentina Nejković.

МИХАИЛ ШУЉА И ВАЛЕНТИНА НЕЈКОВИЋ ПОНОВО НАЈБОЉИ: На Палићу одржана једна од најзахтевнијих трка

Foto: J.L.

U subotu, tačno u podne, krenule su trke u trajanju 24 i šest časova, u ponoć je počela dvanaestočasovna trka i ultramaraton na 100 kilometara, a u nedelju u šest časova ujutru trka na 50 kilometara. Trke su održane na međunarodno verifikovanim stazama, a istovremeno su bodovane za Državno prvenstvo i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

U trkama na 24 časa, 50 i 100 kilometara, koje su istovremeno i državna prvenstva Srbije, nastupilo je 18 takmičara iz 14 klubova. Interesantno je da su pobednici najizazovnijeg i najzahtevnijeg 24-časovnog maratona isti kao i prošle godine - kod dama Valentina Nejković, odnosno u muškoj konkurenciji Mihal Šulja. U trci na 100 kilometara koje se bodovalo za Prvenstvo Srbije, trijumfovao je Veljko Popović.

Na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara do kraja se vodila neizvesna borba za titulu prvaka. U muškoj konkurenciji slavio je Miloš Dragović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)