BANDIĆA ČEKA TEŠKA SITUACIJA: Imenovan novi direktor fabrike „Toza Marković“ u Kikindi

R. Šegrt

02. 06. 2021. u 21:34

MAŠINSKI inženjer Branislav Bandić (40) iz Novog Sada, trenutno zaposlen u “Srbijagasu” imenovan je za v.d. direktora fabrike “Toza Marković” u Kikindi.

БАНДИЋА ЧЕКА ТЕШКА СИТУАЦИЈА: Именован нови директор фабрике „Тоза Марковић“ у Кикинди

Foto: R. Šegrt

On na ovo mesto dolazi na predlog sadašnje firme, koja je većinski vlasnik kikindske fabrike. U ruke mu je stavljen vruć krompir, jer je fabrika u dugovima i finansijskoj blokadi, a od 17. maja prekinuta je proizvodnja na sve tri linije, jer je upravo “Srbijagas” obustavio isporuku gasa zbog dugova.

- Trenutno je fabrika u vrlo neprijatnom vakumu. Nemamo rukovodstvo, a novi direktor posao može da preuzme tek kada se završi procedura u Privrednom sudu, jer se mora poštovati UPPR, i registracija u APR-u. Osim toga tek sada se pojavljuju novi neplaćeni računi it e problem trebaće hitno reševati. Proizvodnja je u zastoju, na szanzi je finansijska blokada - prenosi nam Zoran Sredojev, predsednik Organizacije nezavisnog sindikata ''Toza Marković''.

Njega i oko 500 zaposlenih, ipak, umiruje činjenica da su i „Srbijagas“ , kao većinski vlasnik i Ministarstvo rudarstva i energetike zainteresovani za sudbinu „Toze“.

- Imali smo razgovore i sa direktorom „Srbijagasa“ Dušanom Bajatovićem, a u ponedeljak sa ministarkom Zoranom Mihajlović i njenim saradnicima. Razgovor je bio vrlo otvoren i korektan. Zaključak je da se odži zajdnički sastanak novog rukovodstva i predstavnika „Srbijagasa“ i ministarstva i odrede dalji koraci u rešavanju problema i statusa fabrike. Zajednički će se odrediti šta je dalja sudbina „Toze“ – objašnjava Sredojev.

Fabrika je ostala zbog gasa 17. maja kada je “Srbijagas” obustavio isporuku zbog duga od oko 8,5 miliona evra. Ranije rukovodstvo podnelo je ostavku, generalni direktor Vladimir Ilić, tehnički Miroslav Kresoja i komercijalni Miodrag Krstin. Radi neophodnih plaćanja ostao je samo finansijski direktor Đorđe Tešin. Oni su vodili “Tozu” od 2016. kada je većinski vlansik postao “Srbijagas”. Pošto su svi bili iz SPS-a uverenje je da se njihovog rada odrekao Bajatović.

POREKLO

Novi direktor “Toze” Branislav Bandić rođen je u Mokrinu, Tehničku školu završio je u Kikindi, a fakultet u Novom Sadu. U prethodnom sazivu Pokrajinske vlade bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu, pre toga direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina