ĐOKOVIĆ UPISUJE FAKULTET "Neću u politiku, to je prljav sistem kome nisam dorastao"

Novosti online

23. 05. 2021. u 22:50

NOVAK Đoković je poslednjih dana u žiži interesovanja srpske javnosti. Posle poraza u finalu Rima, čeka ga turnir u Beogradu pa odlazak na Rolan Garos.

ЂОКОВИЋ УПИСУЈЕ ФАКУЛТЕТ Нећу у политику, то је прљав систем коме нисам дорастао

FOTO: M. Vukadinović

Dok je bio u Italiji, mediji u toj zemlji su uspeli da naprave zanimljiv intervju sa najboljim igračem sveta. Nole je za "La Stampu" otkrio šta želi da radi u životu i kakav će biti život posle tenisa.

- I dalje želim da upišem fakultet. Ne znam da li sledeće ili za pet godina, ali svakako bih voleo da posedujem univerzitetsku diplomu. Tužan sam što to nisam uspeo kao mlad čovek, iako sam izuzetno zahvalan na svemu što imam i što sam postigao.

Zanimaju ga teme zdravlja, arheologije, antičkih civilizacija

- Na kraju krajeva, fakultet nije namenjen samo deci, možete da ga upišete i kad vam je 40 godina.

- To je kuća znanja, a ja sam veoma znatiželjan. Najviše me interesuju teme zdravlja, gde je polje široko. Voleo bih da izučavam i antičke civilizacije i arheologiju. U ovom periodu životu pokušavam da shvatim šta me najviše interesuje. U modernom dobu dosta toga možete da odradite onlajn, što je u mom slučaju možda najbolji metod, jer sam i teniser i roditelj.

Pričao je Đokoviću i o tome kako je promenio poglede na svet, da je više posvećen bazičnim, a ne materijalnim stvarima.

- Ne možemo da razdvojimo osobu sa terena od one van njega. Uvideo sam da ono što radim, o čemu razmišljam i te kako utiče na moju igru i sreću. Zato se trudim da mi um bude otvoren.

- Na sebe, ali i sve koji ljude na planeti gledam kao u duševnom smislu. Tek onda sledi ono telesno. Ako 100 ljudi pitate šta im je njavažnije u životu, 99 će vam reći da su to zdravlje, sreća i radost, spospobnost da ih prenesete na druge. Verujem da smo večni kroz postojanje naše duše, a ne tela.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!