KORONA HAOS U SVETU TENISA: Novak je je drugi, a Federer 250. na svetu, ali je zaštićen "kao beli medved"

Novosti online

17. 05. 2021. u 10:40

Završetkom turnira u Rimu, događaju se promene i na listama koje objavljuje ATP.

КОРОНА ХАОС У СВЕТУ ТЕНИСА: Новак је је други, а Федерер 250. на свету, али је заштићен као бели медвед

Foto AP

Osim ATP liste, tu je i famozna lista za ATP trku, a ona odlično govori o tome koliko pojedini teniseri imaju koristi od aktuelnih pravila.

Novak Đoković je plasmanom u finale Rima sada na 2. mestu ATP trke, a najzanimljivija je situacija Rodžera Federera!

Slavni Švajcarac je u 2021. godini trenutno 250. teniser sveta, ali se na zvaničnoj ATP listi i ovog ponedeljka nalazi na osmom mestu!

To je moguće iz kombinacije dve odluke ATP-a. Prva se tiče prošlogodišnjih pravila koja se tiču zamrzavanja bodova tokom pandemije korona virusa, a ona su omogućila Federeru da ne gubi bodove tokom 2020. i 2021. godine uprkos tome što ne igra turnire.

Druga odluka je ona o takozvanom "zamrznutom renkingu", koji se povremeno omogućava teniserima koji odsustvuju sa ATP tura zbog povreda. Federer je od Australijan opan 2020. godine odigrao samo jedan turnir, pošto je u Dohi zabeležio jednu pobedu i jedan poraz. Federera ćemo ove nedelje gledati na ATP turniru u Ženevi.

Za to vreme, Đoković je prišao Stefanosu Cicipasu po pitanju ATP trke, jer zaostaje 190 bodova, a ova lista je vrlo važna jer će ona na kraju godine odlučivati ko je najbolji igrač u 2021. godini, a ne ATP lista. Zbog promena sistema bodovanja tokom pandemije, nije nemoguće da prvi na ATP listi na kraju godine ne bude prvi u ATP trci...

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a