OLGA DANILOVIĆ O TURNIRU U MOSKVI: Ispala sam u kvalifikacijama, trener mi kaže igrač sutra - u sobi je nastao haos

Novosti online

23. 04. 2021. u 22:57

SRPSKA teniser Olga Danilović govorila je kako je počela da se bavi sportom, čuvenom turniru u Moksvi na kojem je došla do prve WTA titule, ali i o još mnogo zanimljiv stvari.

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ О ТУРНИРУ У МОСКВИ: Испала сам у квалификацијама, тренер ми каже играч сутра - у соби је настао хаос

FOTO: Teniski savez Srbije

Mlada teniserka je najpre pričala o tome da je probala da se bavi baletom i da je takmičar u duši.

- Ja sam odvedena da se bavim sportom da bih mogla da zaspim uveče. Probala sam i balet. Baka mi je bila balerina. Sa bratom sam se takmičila ko će brze da pojede ručak, volim da se takmičim - rekla je Olga Danilović u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Potom se osvrnula na to koliko je težak prelazak iz omladinskog u profesionalni tenis.

- Taj prelaz iz juniorskog u seniorskog tenis je težak. Ne znaš kako je dok ne kreneš. Sećam se odemo sa reprezentacijom, igramo žmurke ceo dan, pravili smo haos. Prozivaju mog druga da izađe na meč, a on upao u šahtu, ne možemo da ga izvučemo. Nismo znali koliko je to lepo, dok nismo krenuli u seniorskom tenisu. Meni je teško bilo da prelazimo u spartanski život. Sada sam navikla i više mi nije frka. Polako napreduješ i igras na jačim turnirima.

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri je svakako titula u Moskvi. Olga je postala prva devojka rođena u ovom milenijumu koja je osvojila trofej na WTA turniru.

- Izgubila sam kvalifikacije i mama i ja krenemo da šetamo Moskvom, a mene mrzi, samo sam želela da se spakujem i krenem kući i zove me trener, generalno voli da se šali i kaže ,' igraš sutra' ja mu kažem ajde nemoj, nisam raspoložena izgubila sam. Kaže mi ' ozbiljan sam' tražila sam da slika žreb, posle je krenuo haos u sobi, a mama je kupila kartu za odlazak kući, pa je pomerala, sutra, sutra, skrivajući od mene - priča Olga Danilović i nastavlja:

- Kada sam pobedila prvi meč u glavnom zrebu moja mama i trener su jeli neku japansku ljutu supu. To su morali da jedu sve do finala, terala sam ih. Inače, mama mi je ubedljivo najveća podrška od samog početka karijere. Ta podrška, kada mi je teško, kada vidiš njenu veru u mene, ta želja, završila sam meč na Bili Džin King kupu, ona me je intervjuisala, bilo je jezivo kada me je pitala o porazu - zaključila je 162. teniserka sveta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)