MAJKA NOVAKA ĐOKOVIĆA JE HEROJ: Dijana je radila po 12 sati i slala nam novac, dok smo mi putovali po Evropi

Novosti online

22. 03. 2021. u 09:49

U opširnom intervju za “Jutarnji.hr”, koji je dao Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka jedan deo je posvećen i njegovoj suprugi Dijani.

МАЈКА НОВАКА ЂОКОВИЋА ЈЕ ХЕРОЈ: Дијана је радила по 12 сати и слала нам новац, док смо ми путовали по Европи

FOTO: O. Radosevic

Hrvate je zanimao odnos bračnog para Đoković i uticaj mame na Novakovu karijeru.

"U jednoj TV emisiji supruga Dijana , ispričala je anegdotu kako su se njih dvoje upoznali. Kad ste je odveli kući na upoznavanje, dočekalo vas je pitanje: odakle je mlada, Hrvatica? Njegova familija čula je nešto drugo, "Šta, pevačica"?  Koliki je teret podnela vaša supruga u smislu, vi ste stalno putovali, tu su i ostali sinovi, koliko je ta baza kod kuće dok ste vi Novaka teniski podizali bila ključna za porodicu?, glasilo je pitanje novinara hravtskih medija.

"Dijana je iznela ogroman teret. Dojila je Đoleta, Marko je imao pet šest godina, radila je u to vreme 12 sati i slala nam novac dok smo putovali po turnirima po Evropi dok je bio junior. Njena uloga je neverovatna, i njene i moje porodice, on je produkt naše porodice, svi smo živeli ovaj projekt 15 godina i u najgore vreme po nas, u vreme NATO bombardovanja, sankcija i užasa svake vrste...Bez ičije pomoći, naša porodica, mi smo napravili čudo i to neviđeno. On je bio vredan, radan, disciplinovan, hrabar, nikad nije izostao i pravio neki problem kao ni Marko i Đole, na žalost i njih dvojica su bili sjajni i veliki talenti, ali je meni Novak pojeo sav entuzijazam i energiju pa nisam imao dovoljno snage da se posvetim njima dvojici, koliko bi dobri bili ne znam, ali bi bili odlični."


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!