FEDERER O GOAT TRCI: Mislim da je ona važnija Rafi i Novaku nego meni, neverovatno je šta su oni uradili u poslednje vreme

Novosti online

07. 03. 2021. u 15:21

ŠVAJCARSKI teniser Rodžer Federer govorio je o GOAT trci, o kojoj se sve više priča u poslednje vreme.

ФЕДЕРЕР О ГОАТ ТРЦИ: Мислим да је она важнија Рафи и Новаку него мени, невероватно је шта су они урадили у последње време

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Posle više od godinu dana legendarni igrač će se ponovo naći na terenu. On će nastupiti na turniru u Dohi, a ističe da ga pored rekorda mnogo više zanima zdravlje i igri.

- Mislim da je to dobra, interesantna debata. Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju. Novak opet u Australiji, Rafa ponovo u Parizu. Deluje kao da su na vrhuncu i to je sjajno za tenis. Više brinem o svojoj igri i svom zdravlju nego o rekordima - rekao je Federer.

Rodžer ističe da je Pit Sampras bio taj čije rekorde je jurio da obori.

- U ovom momentu je ta trka možda važnija njima nego meni. Za mene je bilo vrlo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa i posle da ga prestignem. Kada se rekord obori, onda samo želite da date sve od sebe posle, što sam i ja pokušao. Za njih dvojicu sam možda ja referenca kao što je Pit bio za mene. U drugačijoj sam situaciji, voleo bih da zadržim sve rekorde, ali rekordi i postoje da bi se obarali. Oni su nestvarni, svi to znamo, nadam se da će nastaviti i da će uraditi sve što žele, da mogu da se osvrnu i da se ne kaju ni zbog čega kad završe karijeru – to je ono što sva trojica želimo i ako je tako, mirno ćemo spavati - zaključio je osvajač 20 grend slem titula.

Federer će takmičenje u Dohi startovati od drugog kola, u kojem će igrati protiv boljeg iz meča Žeremi Šardi – Danijel Evans.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni