OLGA DANILOVIĆ: To je velika čast za mene

Novosti online

11. 02. 2021. u 22:22

DALjE od druge runde Olga Danilović nije mogla. Talentovana Srpkinja završila je učešće na Australijan openu porazom od Amerikanke Šelbi Rodžers (6:3, 6:2) i tako se oprostila od prvog grend slema u mladoj karijeri.

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ: То је велика част за мене

FOTO: AP/Tanjug

Posle blistavog izdanja u prvoj rundi i trijumfa nad Hrvaticom Petrom Martić, Olga nije bila na istom nivou protiv Rodžersove, koja je bez većih problema savladala našu 20-godišnju igračicu.

Ni vetar u leđa od Novaka Đokovića, koji je bodrio sa tribina, nije pomogao Danilovićevoj da napravi još jedan iskorak u Melburnu.

- Nisam igrala na svom najvišem nivou, ali mislim da mi ni Šelbi nije dozvolila. Bila je neverovatna na riternu, a servis joj je bio dubok i snažan. Sve u svemu, bila je bolja. Lošije sam počela, dala sam joj vetar u leđa, a devojka je odigrala sjajno. Ni u jednom trenutku joj nije pao servis, pogotovo u važnim trenucima. Nisam iskoristila dve-tri šanse koje bi možda nešto promenile, ali zadovoljna sam kako sam se borila - objasnila je srpska teniserka.

FOTO: Printskrin

Naglasila je veliku ulogu Đokovića koji je još od decembarskih priprema u Beogradu zajedno sa njom trenirao, savetovao je, a isti slučaj je bio i u Australiji. Kamere su ih uhvatile i posle meča kako razgovaraju na terenu "vrućih glava".

- Istakao je da je ponosan, da je ovo bio odličan turnir za mene, dva odlična meča. Da sam imala nekoliko šansi, jedan-dva poena koja nisam iskoristila, ali ona je odigrala kako je trebalo. Nisam bila mnogo potresena posle meča, jer znam da je danas ovo bio moj maksimum - rekla je Olga.

- Nole je bio i na prvom meču, takođe, ali ga niste videli. Opet je došao. To je velika čast za mene što je tu da me podrži. Način na koji me tretira, koliko brine, kako me podržava, to je neverovatno.

Psihička priprema je nešto u čemu je Novak među najboljima u svetu tenisa, pa je jasno i sa kog aspekta najviše može da pomogne talentovanoj igračici.

ŠAMPIONKA iz 2020. U SUZAMA

PROŠLOGODIŠNjA osvajačica Australijan opena, Sofija Kenin, stala je u drugom kolu turnira. Ispala je od Finkinje Kaje Kanepi, 65. na planeti (6:3, 6:2), a posle meča, Ameriikanka je završila u suzama, jer neće moći da brani trofej.

- Nisam mogla da pronađem ritam, očigledno sam bila previše nervozna - rekla je Amerikanka na konferenciji za medije posle poraza.

- Svi znamo da je mentalno najbolji teniser svih vremena. I kao igrač, ali je njegova psiha nešto drugačije. Samo biti prisutan u trenutku, uživati, boriti se. To zvuči jednostavno, ali moraš to da imaš - otkrila je Danilovićeva šta najviše može da nauči od najboljeg igrača sveta.

Srpska teniserka želi da nastavi da "jaše na talasu" samopouzdanja i solidnih rezultata i odigra još neki turnir u Australiji.

- Biće još jedan turnir ovde u Melburnu, volela bih da igram ako upadnem u žreb, kada sam već tu i kad sam se navikla na uslove. Turniri koji se igraju uglavnom su jaki, neki su u kalendaru, pa se otkažu. Videću, Doha, Dubai, ne znam, teško je napraviti bilo kakav plan, ali u svakom slučaju ću ići kući i trenirati - podvukla je Olga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju