KORONA PRAVI PROBLEM U AUSTRALIJI: Testirano 160 igrača

V. N.

04. 02. 2021. u 19:01

PROŠLE godine su Australiju mučili veliki šumski požari, koji su u jednom trenutku čak ugrozili i početak prvog grend slem turnira u sezoni.

КОРОНА ПРАВИ ПРОБЛЕМ У АУСТРАЛИЈИ: Тестирано 160 играча

FOTO: AP

Sada čelnicima Melburna glavobolju zadaje virus korona, zbog koje je danas čak odložen žreb za AO, koji bi trebalo da počne u ponedeljak, 8. februara. Podsetimo titule brane Novak Đoković i Sofija Kenin.

ŠPANSKI TAKMIČARI ODAHNULI

U KAMPU Španije su odahnuli, kada su saznali da su Pablo Karenjo Busta i Roberto Bautista Agut negativni na test. Za razliku od njih Rafael Nadal i Marsel Granjoljers nisu morali da se testiraju, jer su bili u drugom hotelu. Crvena furija noćas igra sa Grčkom.

Drama je počela kada se saznalo da je radnik hotela "Grand Hajat" zaražen kovidom 19. Zbog toga su svi koji su smešteni u tom hotelu, morali juče da se testiraju, a dok nisu dobili negativan nalaz bili su u izolaciji. Na virus je testirano 507 osoba, od toga 160 teniserki i tenisera. Srećom, "orlovi" na čelu sa Novakom Đokovićem su u drugom hotelu.

Ipak, zbog straha od zaraze odloženi su mečevi na tri ženska i dva muška pripremna turnira. Nije se igrao ni ATP kup, tako da će se Srbi sa Nemcima noćas boriti za prvo mesto u grupi A i ulazak u polufinale, gde pobednika čeka Rusija.

Problemi nisu obeshrabrili čelnike Australijan opena, koji veruju da će turnir početi na vreme, u ponedeljak 8. februara.

- Uvereni smo da će AO krenuti po planu, počinjemo u ponedeljak - izjavio je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Novak Đoković/FOTO: AP

Kada su ga novinari upitali da li postoji opasnost da čuveni grend slem turnir zadesi sudbina Formule 1, koja je prošle godine otkazana nekoliko sati pred početak prve trke Tejli je odgovorio:

- Verovatnoća da se tako nešto dogodi je veoma mala. Nadamo se da će svi testirani biti negativni. Plan je da nastavimo kako smo zacrtali.

ATP KUP

GRUPA A: Srbija - Kanada 1:0 (2:1), Kanada - Nemačka 0:1 (1:2), Srbija - Nemačka (noćas). TABELA: Srbija 1-0 (2:1), Nemačka 1-0 (2:1) Kanada 0:2 (2:4).

GRUPA B: Španija - Australija 1-0 (3:0), Grčka - Australija 0:1 (1:2), Španija - Grčka (noćas). TABELA: Španija 1-0 (3:0), Australija 1-1 (2:4), Grčka 0-1 (1:2).
GRUPA C: Italija - Austrija 1:0 (2:1), Italija - Francuska 1:0 (2:1), Austrija - Francuska (noćas). TABELA: Italija 2:0 (4:2), Austrija 0-1 (1:2), Francuska 0-1 (1:2).
GRUPA D: Rusija - Argentina 1:0 (2:1), Rusija - Japan 1:0 (2:1), Argentina - Japan (noćas). TABELA: Rusija 2-0 (4:2), Argentina 0-1 (1:2), Japan 0-1 (1:2).
l Polufinale: Pobednik A - Rusija, Italija - pobednik B.

Naši igrači su u drugom hotelu, gde su gradili taktiku za Nemce.

- Testirani su jedino igrači koji su odseli u Hajatu. Sve je OK, u petak se nastavlja sve normalno - rekao je za portal "B92" Filip Krajinović.

Ni selektor Srbije Viktor Troicki nije raspolagao sa više informacija.

- Ne znamo ništa ni mi. Sve zavisi od toga kakvi budu rezultati testiranih igrača - istakao je za "B92" Viktor Troicki.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri