ARMENULIĆ: Novak će igrati u Srbiji, Nadal pokušava da zaštiti prijatelja Federera, neće uspeti!

Novosti online

22. 01. 2021. u 10:15

АРМЕНУЛИЋ: Новак ће играти у Србији, Надал покушава да заштити пријатеља Федерера, неће успети!

Foto AP

RADMILO Armenulić legendarni teniski stručnjak nije krio oduševljenje kad je čuo vest da se Beograd vratio na svetsku tenisku mapu.

Zahvaljujući inicijativi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića  Beograd će nakon " Serbia opena" opet bi organizator još jednog turnira iz ATP kalendara.

"Presrećan sam što je Novakova inicijativa uspela. Munjevito je reagovao, iskoristio je činjenicu što je Budimpešta otkazala i ubedio čelnike ATP da umesto Mađarske pruže šansu Srbiji za organizaciju turnira koji će mnogo značiti našem tenisu, rekao je Armenulić za Kurir. 

Legenda tenisa iističe važnost turnira u Srbiji, posebno za naše tenisere. 

"Očekivano učešće Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Viktora Troickog, Miomira Kecmanovića, Lasla Đera će već dati težinu turniru, ali ono što je posebno važno je da će i mlađi i slabije rangirani srpski teniser imati šansu da se pokažu na velikoj sceni. Sigurno će organizatori dodeliti nekoliko specijalnih pozivnica koje bi mladi igrači mogli da iskoriste na najbolji mogući način i sa jednom ili dve pobede poprave rejtinge i otvore sebi put ka učešću na jačim turnirima", objasnio je proslavljeni stručnjak

Armenulić veruje da će Novak igrati na turniru u Beogradu.

"Verujem da će Novak igrati na tom turniru, a sama njegova pojava bi mogla da povuče još neke igrače iz svetskog vrha da dođu u Beograd, kao i da privuče veliku pažnju svetskih medija. Rano je govoriti o spisku učesnika, ali sigurno je da će u Beograd doći igrači sa kojima Novak ima odličan odnos, poput Vaseka Pospišila, kao i drugih igrača iz novoformirane PTPA organizacije", rekao je Armenulić

Armenulić se osvrnuo i na pomalo neočekivanu odluku Rafaela Nadala da se prijavi za turnir u Roterdamu iz serije 250.

"Jasno je kao dan da Nadal ove godine želi da svrgne Novaka sa prvog mesta ATP rang liste i učiniće sve što može da to i ostvari. Uz to, nije tajna da će pokušati da spreči Novaka da obori rekord njegovog velikog prijatelja Federera po broju uzastopnih nedelja na vrhu ATP liste, ali ne verujem da će uspeti u tome", zaključio je Radmilo Armenulić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)