KLADIONICE VERUJU NOVAKU: Đoković glavni favorit za osvajanje Australijan opena

Đ. S.

12. 01. 2021. u 19:32

MNOGO toga je drugačije u odnosu na prošlogodišnje izdanje Australijan opena.

КЛАДИОНИЦЕ ВЕРУЈУ НОВАКУ: Ђоковић главни фаворит за освајање Аустралијан опена

FOTO: AP

Počev od obaveznih karantina, odsustva publike i asova poput Rodžera Federera i Serene Vilijams, ali barem je jedna konstanta i dalje na snazi uoči početka (8. februar) predstojećeg grend slema u Melburnu - Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje titule na mestu na kojem je krunisan već osam puta.

To mišljenje pored laika i brojnih stručnjaka "belog" sporta dele i kladionice. Kvota na deveto osvajanje trofej srpskog tenisera je očekivano najniža u muškom delu turnira i iznosi 2.20. Prvi sledeći izbor prognozera u redu favorita pomalo iznenađuje - Danilu Medvedevu (6.00) su očigledno posle odličnog finiša minule sezone porasle "akcije" među stručnjacima. Odmah iza njih dvojice su i prošlogodišnji finalista Dominik Tim (6.10), kao i Novakov najveći rival na Turu, Rafael Nadal (6.25).

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri koji će najverovatnije kročiti na beton Melburna, tu će se najviše pažnje obratiti na drugu i treću violinu Srbije, Filipa Krajinovića (30) i Dušana Lajovića (26), koji će u glavnom žrebu imati status nosioca.

Zanimljivo je i da se Filipu, uprkos slabijem rangu od Ducija, daju veće šanse da stigne do prvog grend slem trofeja, pošto bi na jedan uplaćen dinar na njegov trijumf dobitak bio 200 puta veći.

U FINALU KVALIFIKACIJA TROJE SRBA

DANAS je troje srpskih asova izborilo finalnu rundu kvalifikacija za Australijan open. Viktor Troicki je u Dohi savladao Julisiza Blanka (7:5, 6:3) i za plasman na grend slem će igrati danas sa Sedrikom Marselom Stebeom.

Kada su u pitanje devojke koje nastupaju u Dubaiju, Olga Danilović je bila bolja od Sasije Vikeri (6:4, 6:1), na poslednjem stepeniku je čeka Ankita Raina, dok je Aleksandra Krunić pobedila Danijelu Segel (6:2, 2:6, 6:2) i za mesto u Melburnu će se nadmetati sa Majar Šerif.

Ostatak srpske garde iz top 50 sa ATP liste dopunjuju talentovani Laslo Đere i Miomir Kecmanović, a nadaju se svi da će taj broj biti veći po završetku finalne runde kvalifikacija, što u muškoj, što u ženskoj konkurenciji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)