KRIS EVERT NE PUŠTA ĐOKOVIĆA NA MIRU: Nisam u ratu protiv Novaka, nemam ništa lično protiv njega, u pitanju je samo pricnip

Novosti online

24. 12. 2020. u 15:30

ŠTA god da kaže ili uradi Novak Đoković to naiđe na kritike.

КРИС ЕВЕРТ НЕ ПУШТА ЂОКОВИЋА НА МИРУ: Нисам у рату против Новака, немам ништа лично против њега, у питању је само прицнип

FOTO: EPA

Najbolji teniser sveta je pred finale Rolan Garosa rekao kako smatra da je rivalstvo njega i Rafaela Nadala najveće u istoriji "belog sporta".

Tada je na to oštro reagovala Kris Evert, a legendarna Amerikanka se opet vratila na tu temu.

- I dalje se borimo za priznavanje kao sportiskinje. To se prenosi na život i posao i traje preko 50 godina, iz vremena kada su samo muškarci bili sportisti. Mislim da mi želimo samo da nas čuju, ja hoću da imam glas. Postalo je mnogo bolje nego ranije, ali i dalje u vazduhu visi ideja da su muškarci jači pol. Muški sportisti su i dalje popularniji od žena. Verujte mi, nisam u ratu protiv Novaka, užasnuta sam što to uopšte neko misli. Nemam ništa lično pritiv Novaka, u pitanju je samo princip, Ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom tenisu. Prosto je - rekla je Kris Evert.

Istakla je da joj smeta što se uspesi u ženskom tenisu ne vrednuju dovoljno.

- Osetljiva sam na to što je Martina Navratilova osvojila Vimbldon devet puta i noiko ne priča o tome. A šta je sa Štefi Graf i "zlatnim slemom"? Osvojila je Olimpijske igre i četiri grend slema (prim. aut. 1988. godine), Da je to muškarac uradio stalno bi se pričalo o tome - zaključila je nekadašnja najbolja teniserka sveta , osvajačica 18 grend slemova i jedna od najboljih teniserki ikada.

Da li je rivalsto Đokovića i Nadala najveće procentie sami. Ali treba znati da su oni odigrali 56 međusobnih mečeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri