PREDVIDEO JE DA ĆE NOVAK DOMINIRATI TENISOM: Italijan sada trenira buduću zvezdu i pušta mu Đokovićeve mečeve

Novosti online

18. 11. 2020. u 20:01

ITALIJANSKI teniser Janik Siner važi za jednog od najtalentovanijih igrača "belog sporta" i mnogi mu predviđaju veliku karijeru.

ПРЕДВИДЕО ЈЕ ДА ЋЕ НОВАК ДОМИНИРАТИ ТЕНИСОМ: Италијан сада тренира будућу звезду и пушта му Ђоковићеве мечеве

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Prošle sedmice je osvojio prvu ATP titulu u karijeri. Rođen je 2001. godine, samo tri godine pre nego što je Rodžer Federer prvi put postao najbolji teniser sveta.

Sada je o Sineru pričao Rikardo Pjati, legendarni italijanski trener koji je još 2005. godine izjavio da bi Novak Đoković mogao da postane najbolji teniser sveta, šest godina pre nego što će se to i dogoditi.

- Mnogo je rada iza ovog uspeha. Sinerov tim i ja pokušavamo da maksimalno pojednostavimo rešenja koja može da nađe u meču koliko god je moguće. Pokazao sam Janiku mnogo mečeva Nadala, Federera i Đokovića, ali samo delove gde igraju loše. Mora da shvati da će se to dešavati i njemu i mora da nauči da se izvlači iz takvih situacija - rekao je Pjati.

Italijan je veoma agresivan igrač i gaji napadački stil tenisa, ali Pjati smatra da to u ovoj fazi karijere može da bude problem.

- Ponekad ume to da bude kontraproduktivno, ali mu uvek pričam da bira jednostavna nauštrb teških. On voli tenis i hoće da zna što više o njemu, a ljudi iz tima se bave svim ostalim. Trudim se da ne podsećam na one koji su imali mnogo talenta i nisu ispunili očekivanja. Najbolje što može da nauči nije da se ne boji, već da pronađe način, a pred njim je dug put - zaključio je italijanski teniski stručnjak.

Siner je trenutno 37. na ATP listi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024