ŠVAJCARCI OTKRILI: Sukob Đokovića i Federera zbog novca

Novosti online

11. 11. 2020. u 08:31

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković odlučio je da napusti ATP Savet igrača i osnuje novi Sindikat tenisera, zbog čega se našao na meti kritika brojnih kolega, legendi tenisa, medija, navijača.

ШВАЈЦАРЦИ ОТКРИЛИ: Сукоб Ђоковића и Федерера због новца

Foto arhiva VN

Ugledni švajcarski list "Blik" otkrio je šta se zapravo krije iza čitave priče i stali su na stranu srpskog asa.

Blik piše da je sukob nastao zbog novca.

- Uzmi od siromašnih i daj bogatima - na osnovu ovog mota ATP Savet igrača oko Federera želi da podeli novac u 2021. godini. Borba za novac je jedan od razoga što je Đoković osnovao novi sindikat", navodi se u tekstu Blika.

Švajcarci ističu da se ATP Savet igrača, koji podržava Federer zapravo bori da teniseri koji su u vrhu još više zarade, a da slabije rangirani dobijaju još manje novca.

Novak se oštro protivio tome, nije želeo mirno da posmatra nepravdu i učestvuje u njoj. Odlučio je da se bori i zbog toga trpi svakodnevne napade.

Podsetimo, na čelu ATP saveta igrača sada se nalazi Kevin Anderson, a najveću podršku imaju od švajcarske legende Rodžera Federera. Uz njih su Nadal, Marej...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Kantar

11.11.2020. 09:46

I Robin Hud je uzimao od bogatih pa davao sirotinji a sirotinju moze da razume samo onaj koji je i sam bio siromašan ili uskraćen za materijalne stvari. Svaki čovjek stvara svoju legendu u kojoj bira da bude heroj u nekim situacijama koje su mu važne i po tome ga pamte.