ON JE TENISKI PRINC! Nole izabrao naslednika

Novosti online

29. 10. 2020. u 09:40

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković i šestu godinu završiće na broju jedan. Iako se, na radost navijača, kraj vladavine srpskog tenisera ne nazire, on je već izabrao naslednika.

ОН ЈЕ ТЕНИСКИ ПРИНЦ! Ноле изабрао наследника

FOTO: AP

Reč je o italijanskom čudu od deteta, Janiku Sineru, koga trenira trener Rikardo Pjati, bivši Noletov trener koji je radio i sa Marijom Šarapovom.  

- Vidim mnogo kvaliteta kod mladih igrača. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu - rekao je Đoković.

Mladi Italijan je pažnju šire javnosti skrenuo pre mesec dana, kada je na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala. Tu ga je zaustavio kasniji pobednik Nadal, ali je Siner prethodno "skinuo skalp" dvojici nosilaca, 11. Davidu Gofanu i sedmom, Aleksandru Zverevu.

- Siner je definitivno, rekao bih, lider novih mladih tenisera, mlađih od generacije Aleksandera Zvereva i Stefanosa Cicipasa, za kojeg mislim i da mnogo ekseperata govori da je sledeći "top, top" igrač - rekao je Đoković.

Novakovo mišljenje o mladom Italijanu dele i ostale legende belog sporta, poput Džona Mekinroa i Kris Evert.

- Ima potencijal da osvoji dosta pehara na grend slemovima - rekao je čuveni Amerikanac, dok se njegova zemljakinja nadovezala: - Igra kao da mu je mesto na velikoj sceni.

Siner je prošle godine osvojio "juniorski Masters" u Milanu, na kome igraju osmorica najboljih mladih tenisera na ATP turu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)