HAMAD MEĐEDOVIĆ ZA "NOVOSTI": Novak me uči tajnama tenisa

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 10. 2020. u 12:00

DELITI državljanstvo sa jednim od najboljih tenisera ikad, za mnoge je sama po sebi privilegija.

ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Новак ме учи тајнама тениса

FOTO: E. Feković

Ali, kako je trenirati sa njim, sparingovati i upijati savete od Novaka Đokovića? Sa time se ovih dana susreo taletnovani mladić iz Novog Pazara, Hamad Međedović (17), kojem susreti sa prvim reketom sveta nisu nepoznanica, ali je svako novo iskustvo korak dalje ka lansiranju njegovog talenta u orbitu "belog sporta".

- Evo, upravo sam završio trening sa Novakom, bilo je super - ističe mlađani Međedović za "Novosti".

KECMANOVIĆ

MLADI srpski teniser Miomir Kecmanović slavio je na otvaranju turnira u Kelnu u duelu sa Sumitom Nagalom (6:4, 7:6, 1:6). Danas ga očekuje duel sa francuskim igračem Adrijanom Manarinom, dok je naš drugi predstavnik na turniru u Nemačkoj, Danilo Petrović, juče pre meča sa Denisom Novakom, odustao zbog povrede.

- Sjajan je kao osoba, i kao teniser. Daje mi savete oko udaraca, objašnjava kako da popravim volej, kretanje na terenu. Treniranje sa najboljim na svetu, i najboljim ikad je neprocenjivo iskustvo za mene, i daje mi samopouzdanje da nastavim da igram i treniram.

I kao što bi neki talentovani Španac bio "novi Rafa", ili neki nadareni Švajcarac "Rodžer junior", tako je i Hamad već dobio epitet "novi Novak", ali ga to ne "tangira" previše.

- Mediji već pišu o tome, ali nisam sa Novakom pričao na tu temu. Nemam pritisak zbog toga što me porede sa Đokovićem, već dodatnu motivaciju da treniram još jače. Kada bih postigao 50 odsto stvari kao i on, bio bih preponosan. Ljudi često zaboravljaju šta je on sve učinio i koliko je to teško, po meni je on najbolji teniser svih vremena - kaže Međedović.

Đoković nije jedini sunarodnik sa kojim je radio.

- Trenirao sam i sa Jankom Tipsarevićem, Filipom Krajinovićem i ostalima... Svaki od njih mi je dao poneki savet i preporuku šta da uradim da bih postao bolji teniser. Rad sa našim igračima mi daje vetar u leđa da napredujem, i zadovoljan sam što imam tako uspešne zemljake - objašnjava talentovani Novopazarac.

CILj NAPREDAK NA ATP LISTI

KORONA mu je, kao i čitav teniski svet, usporila ovu godinu, a posle punoletstva Hamadov cilj je da napreduje na ATP listi, na kojoj je trenutno 1340.

- Rangiranje na juniorskoj listi me sada ne interesuje toliko, želim da u narednim godinama napredujem što više na ATP listi među seniorima - ističe naš talentovani teniser.

Njegova poslednja rečenica bila je odličan šlagvort za pitanje, kako gleda na činjenicu da smo ove godine najuspešnija teniska nacija (sedam ATP titula u 2020)?

- Veoma sam ponosan na činjenicu da smo toliko uspešna zemlja u tenisu. Kada vidim njih, pomislim da i ja mogu tako nešto da napravim. Glupo je i rano sada pričati o tome, ali oni su dokaz da u našoj zemlji postoje uslovi da se ostvare veliki sportski uspesi - zaključuje Hamad.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili