NOVAK SPREMAN ZA VELIKO FINALE: Đoković odradio trening pred nedeljni spektakl (FOTO)

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

10. 10. 2020. u 18:03

TRČANjE, istezanje, pa bacanje košarkaške lopte.

НОВАК СПРЕМАН ЗА ВЕЛИКО ФИНАЛЕ: Ђоковић одрадио тренинг пред недељни спектакл (ФОТО)

FOTO: G. Č.

Bio je to samo deo uvodnog repertara pred subotnji trening koji je Novak Đoković odradio na Rolan Garosu, pripremajući se za veliki izazov u nedelju.

- Ništa posebno, uobičajeno vežbanje da se zagreje posle prethodnog dugog meča – objasnio je Novakov fizioterapeut Miljan Amanović koji ga uspešno priprema na Rolan Garosu.

Novak Đoković se isteže/FOTO: G. Č.

Na teren broj dva istrčao je baš u vreme kada će se u nedelju odvijati veliki dvoboj, u trenutku dok je, pored, na "Šatrijeu", trajalo žensko finale između Švjontekove i Kenin.

Na treningu kojem je prisustvovao i izveštač "Novosti", Novak je, pod budnim okom svog trenera Marijana Vajde, po sunčanom, ali prohladnom i delimično vetrovitom vremenu, isprobao sve vrste udaraca, a naravno i omiljene skraćene lopte. Akcenat je, ipak, bio na onim jačim udarcima. Drugi servis, pa bekend paralela, bila je jedna od isprobanih kombinacija.

Novak je trenirao sa Florijanom Lermirijeom, koga mu je kao sparing partnera dodelila Francuska teniska federacija. Naravno, u pitanju je levoruki igrač.

- Impresivno je bilo razmenjivati loptice s prvim igračem sveta. Pamtiću to celog života – rekao je Lermirije za "Novosti".

Novak Đoković na treningu na terenu broj dva/FOTO: G. Č.

Posla završenog treninga, koji je potrajao oko sat, raspoloženi Novak je na mreži okupio svoj tim, a pozvao je i svog čestog sparing partnera Vivijena koga je prepoznao na tribinama, da se takmiče u bacanju loptica do linije. Pobedio je baš Vivijen.

Imao je, inače, Novak i dosta publike, u kojoj su sedeli uglavnom zaposleni na turniru, jer je broj posetilaca znatno ograničen zbog epidemije korona virusa.

Skupljači loptica iskoristili priliku da se slikaju sa svetskim brojem jedan/FOTO: G. Č.

Skupljači loptica su posle treninga pohrlili da naprave selfije, a Đoković je to rado prihvatio.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri