NOVAK OTVORIO "ARTUR EŠ": Đoković počeo sa treninzima uoči početka grend slema u NJujorku

J. J.

17. 08. 2020. u 20:11

DO pre nekoliko nedelja delovalo je neverovatno da se na najvećem teniskom stadionu na svetu opet čuje zvuk loptice.

НОВАК ОТВОРИО АРТУР ЕШ: Ђоковић почео са тренинзима уочи почетка гренд слема у Њујорку

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Ali, danas je to bila muzika za uši svih koji su željni "belog sporta". Pogotovo što je teren opet otvorio prvi igrač planete lično.

Novak Đoković odradio je prvi trening u sklopu završnih priprema za predstojeći njujorški masters (preseljen iz Sinsinatija, 20-28. avgust), a potom i Ju-Es open (31. avgust - 12. septembar).

- Dakle, ovako će to izgledati - poručio je trener svetskog broja jedan, Goran Ivanišević.

Hrvat je aludirao na prazne tribine, jer će se oba turnira igrati bez prisustva publike.

Đoković je u Njujork poveo trojicu iz tima. Uz Ivaniševića, tu su fizioterapeut Ulises Badio i menadžer Eduardo Artaldi. Vajda je i pre pandemije virusa korona imao dogovor sa Novakom da ne putuje na sve turnire, odnosno da sa Goranom podeli dužnosti na najvećim nadmetanjima. Plan na početku godine je bio da svako ide na po dva grend slema, a Slovak bi trebalo da bude uz svog pulena na Rolan Garosu.

TESTIRANI ODMAH PO DOLASKU

ODMAH po dolasku u Njujork, Novak i članovi njegovog tima testirani su na virus korona, a rezultate su, kao i svi ostali, čekali u izolaciji. Svi učesnici turnira biće testirani na četiri dana, a preporuka organizatora je i da se radi test na antitela. Ukoliko je on pozitivan, onda je dovoljno uraditi PCR test jednom u sedam dana, radi provere. Đoković i Ivanišević su preležali virus posle "Adrija tura", pa postoji mogućnost da su stekli imunitet i da će se odlučiti na ovu opciju.

Ivanišević će imati glavnu ulogu u SAD, ali će obojica biti u stalnom kontaktu sa Vajdom, čiji su saveti od ključnog značaja na putu ka najvećim titulama. Njegovo prisustvo u loži će sigurno nedostajati, ali zbog veoma neugodne procedure u njujorškom "balonu", logičnije je bilo da na put krene mlađi trener, koji je, kao i Nole, preležao virus korona.

Inače, Novak Đoković će na mastersu igrati u dublu sa Filipom Krajinovićem, sa kojim je pozirao na treningu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?