LEGENDARNI HRVAT ISKRENO O ĐOKOVIĆU: Zapadu ne odgovara da Srbija ima najboljeg na svetu

Novosti online

26. 07. 2020. u 10:32

NE prođe nedelja a da neko ne prozove Novaka Đokovića zbog "Adrija tura", koji je prekinut pre mesec dana u Zadru kada je Bugarin Dimitrov obelodanio da ima virus korona.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ИСКРЕНО О ЂОКОВИЋУ: Западу не одговара да Србија има најбољег на свету

Foto: N.Paraušić

Od tada pljušte kritike na račun najboljeg tenisera sveta, a da pritom kritičari često zaborave na svoje ponašanje. Takav odnos prema prvom reketu planete i te kako smeta čuvenom teniskom treneru Nikoli Piliću.

- Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svijetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo "gorivo" u zadnjih desetak godina - ističe za "Glas Srpske" legendarni Hrvat.

Poslednjih dana mnogo se govori o Ju-Es openu. Pilić smatra da Đoković treba da nastupi u Njujorku. Priznaje i da je ključna stvar normalnih treninga.

Organizatoru su saopštili rigorozna pravila, da uz igrača mogu da budu još trojica članova njegovog tima. Ali, neće biti karantina, već će igrači po dolasku biti testirani na virus korona, a potom još jednom posle 48 sati. Negativni nalazi omogućiće da treniraju pod određenim uslovima. Sve ovo moglo bi na kraju da ubedi Đokovića da dođe u Ameriku, tim pre što trenira na betonskoj podlozi.

- Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može trenirati svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savjetovao da učestvuje na Ju-Es openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o pitanju epidemije korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života - konstatovao je Pilić.

Saznanje da Rodžer Federer neće igrati zbog povrede, da se Rafael Nadal potpuno fokusirao na sezonu šljake i Rolan Garos, govori da je naš as veliki favorit da stigne do svoje 18 grend slem titule.

- Da, Novak bi bio veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate "vezati" dve dobre sedmice, ne smete imati "crni dan". Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta. Tu su Dominik Tim i Aleksandar Zverev koji bi mogli da pomrse račune Đokoviću - primetio je proslavljeni stručnjak.

VIŠEGODIŠNjA SARADNjA

NOVAK Đoković je kao 13-godišnjak došao u trening kamp Nikole Pilića u Minhenu. Tamo je nekoliko godina slavni trener brusio talenat jednog od najboljih igrača sveta svih vremena. Njihova saradnja se vremenom pretvorila u veliko prijateljstvo. Čuveni Hrvat bio je i savetnik naše Dejvis kup reprezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina