DAN KADA JE TENIS POSTAO BROJ JEDAN: Đoković osvojio prvu seniorsku titulu na rođendan Bobe Živojinovića (VIDEO)

Novosti online

23. 07. 2020. u 10:09

NA današnji dan počela je da se piša nova istorija tenisa. Taj 23. jul 2006. biće datum koji Novak Đoković nikada neće zaboraviti.

ДАН КАДА ЈЕ ТЕНИС ПОСТАО БРОЈ ЈЕДАН: Ђоковић освојио прву сениорску титулу на рођендан Бобе Живојиновића (ВИДЕО)

foto: M.V.

Nole je u finalu savladao Čileanca Masua sa 2:0 (7:6 (7:5), 6:4) i tako krenuo da piše istoriju ovog sporta.

Đoković je u Amersfortu obezbedio i ulazak u najboljih 30 igrača na ATP listi.

Sve je počelo sa ovog turnira, ostalo je istorija... A ono što je posebno zanimljivo je da je baš na taj dan rođen i naš najbolji teniser do pojave Đokovića, a to je Slobodan Živojinović.

Boba je rođen 23. jula 1963. godine u Beogradu. Odrastao je na Karaburmi, a tenis je počeo da trenira već sa četiri godine. Njegovi roditelji su držali restoran u sklopu teniskog kluba i održavali su teren koji se nalazio tu, pa nije ni čudo što je od malih nogu bio vezan za reket. Kao 12-godišnjak je postao prvak Srbije, a kasnije i Jugoslavije. Sa 17 godina je važio za jednog od najboljih juniora na svetu.

Foto arhiva VN

Slobodan Živojinović

Imao je sjajnu seniorsku karijeru, bio je 19. igrač sveta u singlu i 1. u dubl konkurenciji. Odigrao je više od 250 mečeva i ostvario 150 pobeda.

Osvojio je dve titule, u Hjustonu (1986. godine) i Sidneju (1988. godine), a dva puta je stigao i do polufinala Gren slema. 1985. je savladao legendarnog Džona Mekenroa u četvrtfinalu Australijan opena, naredne godine je izborio plasman i u polufinale Vimboldona, što je njegov najveći uspeh u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)