RIGOROZNA PRAVILA NA JU-ES OPENU: Hoće li ovo uticati na odluke Novaka, Rafe i ostalih tenisera?

V. N.

23. 07. 2020. u 22:12

NOVAK Đoković još nije odlučio da li će da igra na Ju-Es openu, ali je juče mogao da sazna da se organizator odlučio na rigorozna pravila koja će morati da poštuje svaki teniser.

РИГОРОЗНА ПРАВИЛА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Хоће ли ово утицати на одлуке Новака, Рафе и осталих тенисера?

Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Otvoreno prvenstvo SAD trebalo bi da se održi od 31.avgusta do 13. septembra, a prvi reket sveta brani samo 180 bodova, tako da bi mu titula donela dodatnih 2000 poena.

Dame i muškarci po dolasku u Njujork neće morati u dvonedeljni karantin, ali će im kretanje biti ograničeno, jer će morati da izaberu jedan od dva hotela, Long Ajlan Meriot ili Garden Siti, koji su na 30 minuta od „Flešing Medouza“. Uz igrače mogu da bude još tri osobe iz tima, a zajedno će biti smeštene u dve hotelske sobe. Na terenu uz tenisera će moći da bude samo jedan osoba.

Svi će morati da nose maske, a igrači i članovi njihovog tima biće testirani na Kovid 19 odmah po dolasku u hotel i neće moći da ga napuste dok ne dobije rezultat da su negativni. Drugi test moraju da urade za 48sati. Pored toga svima će pre ulaska u teren da bude merena temperatura, a ukoliko misle da imaju kovid 19 moraće u pisanoj izjavi da opišu sve simptome.

Inače, uoči gren slema, u Njujorku bi 22. avgusta trebalo da se odigra Sinsinati masters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)