VIKTOR TROICKI I DALJE LJUT ZBOG SUSPENZIJE: Doktorka je na sudu toliko lagala da sam je pitao da li je normalna

Novosti online

21. 07. 2020. u 11:41

VIKTOR Troicki je otvorio dušu i ispričao detaljno šta se dogodilo pre sedam godina kada je proglašen krivim za dopong i suspendovan na 18 meseci.

ВИКТОР ТРОИЦКИ И ДАЉЕ ЉУТ ЗБОГ СУСПЕНЗИЈЕ: Докторка је на суду толико лагала да сам је питао да ли је нормална

Viktor Troicki foto: Screenshot/Youtube

Srpski teniser je te 2013. godine, zbog protokolarne greške i bez pozitivnog testa, proglašen krivim.

Događaj počinje posle meča u Monte Karlu, u kom je Troici oražen od Jarka Nieminena sa 6:1, 6:1. Nasumično je, tog dana, izabran za doping kontrolu (davanje krvi i urina).

- Pošto imam veliku fobiju od igle i baš imam peripetije što se toga tiče, pitao sam doktorku da li je moguće da ne uradim tog dana test. Rekao sam da mi je loše i kada vadim krv bude mi još lošije. Čak sam dvaput pao u nesvest od vađenja krvi. Potpuno bezbolno, ali meni to pravi neku fobiju... Doktorka koja je bila glavna i odgvoorna rekla je da je to skroz ok i da ne moram da brinem. Više puta sam je pitao da li je stvarno ok, čak sam više puta pokušavao, dala mi je broj da zovem glavne u Svetskoj anti-doping organizaciji, u sedište u Londonu – seća se Viktor kako je bilo na prvom susretu sa doktorkom i sve priča u mikrofon podkasta Wash & Go.

I kada je srpski teniser mislio da je završio posao i da je sve urađeno kako treba, agonija kreće da se zahuktava.

- Ona mi je, verovali ili ne, dala pogrešan broj. Posle mi je rekla šta da napišem kao opravdanje zašto ne mogu da dam krv, iako mi je pred trenerom rekla da neću snositi nikakve posledice, ubedila me je. Kaže: Dao si urin, to je u redu, vidim da ti nije dobro, napiši sve to. Potpisao sam se. Pitao sam: Je li to to? Odgovorila je: To je to. Rastali smo se. Bio sam baš izmoren i nisam nigde išao iz sobe. Sutradan je trebalo da igramo dubl i tada su svi digli frku "gde je Viktor, mora da se javi glavnoj doktorki za doping, traže te tamo, ima problem" - priča Troicki u podkastu.

Problem je bio u tome što nije baš bilo po protokolu da izabrani igrač za doping ne da krv kada i urin, pa je morao to hitno da uradi sutradan. Obavio je i to. Međutim...

- Nakon nedelju dana sam bez ikakvog znanja dobio mejl od tog glavnog iz WADE, da sam prekršio pravilo, da nisam dao test kada je traženo i da se obratim njima pravnim putem.

Troicki je tada agnažovao advokatslo šravni tim i nadao se pozitivnom ishodu jer je sve vreme sa njim bio trener, koji je mogao da potvrdi njegovu priču.

- Osetio sam se kao da su me nanišanili od početka. Videli su da nešto nije urađeno po protokolu, da li je moja ili doktorkina greška... Osetio sam da idu do kraja i da žele da me saseku - kaže Troicki.

Prvo suđenje je bilo u Londonu, o čemu odlučuje ITF (Međunarodna teniska federacija).

- Angažovao sam dobar tim advokata i izgubio dosta novca. Sam sam sve finansirao dok su drugima plaćale federacije. Tako je Gaske zbog kokaina dobio tri, a ja 18 meseci zabrane igranja - ističe Troicki.

Viktorov trener je odmah odbačen kao svedok zbog pristrasnosti. Drugi svedok je bila doktorka.

- Njena reč je bila protiv moje. Ona je rekla kako me je upozoravala da mogu da snosim posledice i budem suspendovan... Ja sam hteo da planem, da skočim majke mi. Ali stvarno je bilo tako, smirivali su me u sudu. Moram da se ponašam koliko-toliko, a ne mogu da podnesem nepravdu. Nekoliko puta sam joj upadao i u reč, ona mene ubeđuje da je pričala kako ću snositi posledice, a ja pitam: Da li si ti normalna, da li bih ja propustio test tek tako? Zaboravio sam da napomenem, svi testovi su bili negativni - objasnio je Troicki.

Posle izgubljenog prvog slučaja srpski teniser se žalio sudu u Lozani.

- Moja je greška bila što nisam dao krv i što sam verovao njoj. Ona je svoje greške pravdala tako, neko joj je dao tačne instrukcije šta i kako da radi. Ogromna je organizacija iza njih, ceo ITF, ceo WADA, mislim da kod njih ne smeju da se dešavaju propusti. Uveren sam da im je trebalo žrtveno jagnje – i danas je ubeđen Troicki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)