ZAR OPET? Hrvati tvrde: Novak Đoković je naš, ovo su dokazi

Novosti online

24. 05. 2024. u 10:21

HRVATSKI mediji se opet bave porodičnim stablom Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser je po njima polu-Crnogorac polu-Hrvat.

ЗАР ОПЕТ? Хрвати тврде: Новак Ђоковић је наш, ово су докази

Tanjug/AP

Naime, tamošnji eminentni portal Večernji list je izašao sa pričom da je mama Dijana Hrvatica poreklom iz Slavonije, tačnije Vinkovaca, a otac Srđan Crnogorac. Ništa nije sporno, Novak to i ne krije, ali isto tako sa ponosom u celom svetu ističe da je Srbin.

Večernji list se setio priče u kojoj je Zdenko Žagar (deda Novaka Đokovića) jednom prilikom podelio uvide u istoriju svoje porodice, naglašavajući svoje hrvatsko poreklo i okolnosti oko svog braka sa Đokovićevom bakom, osvetljavajući njihove porodične složene veze sa Vinkovcima. Takođe je otkrio lične borbe, uključujući napetu vezu sa Dijanom i kompleksnosti njegovih kasnijih brakova.

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla - rekao je jednom prilikom Zdenko, a sada su se Hrvati uhvatili te priče ponovo.

Tako da su Hrvati ponovo krenuli u napad, prisvajanje Novaka Đokovića. Ali džaba im, Nole je sve osvojio pod zastavom Srbije i sa neverovatnih 98 titula zauzeo je treće mesto na listi svih vremena teniskih pobednika. 

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)