OVO NI ĐOKOVIĆ NIJE USPEO! Ono što je Stefanos Cicipas uradio u tenisu, nije pošlo za rukom ni Novaku

Novosti online

14. 04. 2024. u 17:37

Novak Đoković je u polufinalu mastersa u Monte Karlu doživeo poraz, a finale koje je usledilo - iznedrilo je epilog koji je ispisao novu stranicu teniske isotrije.

ОВО НИ ЂОКОВИЋ НИЈЕ УСПЕО! Оно што је Стефанос Циципас урадио у тенису, није пошло за руком ни Новаку

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu, a kako je ispao i Janik Siner, za pehar se nisu, u očekivanom (i priželjkivanom) duelu sastali Nole i Italijan, već Norvežanin i Stefanos Cicipas.

I, u duelu dva tenisa koji su do sada osvojili po 10 ATP titula, Grk je trijumfovao, o čemu su vas "Novosti" već izvestile.

Ali, nije Cicipas uradio samo to.

Naime, Novak Đoković je dvaput u karijeri osvajao turnir u Monte Karlu, 2013. i 2015, a Cicipas je postao jedan od retkih koji je to uradio u tri navrata - 2021, 2022. i 2024. godine.

Uz njega, po tri ove masters titule imaju još i Ilije Nastase, Tomas Muster i Bjern Borg, dok je "kralj šljake", Rafael Nadal, ATP turnir u Monte Karlu osvajao neverovatnih 11 puta.

Najnovija ATP lista - posle mastersa u Monte Karlu

Ispred njih će, redom, biti - petoplasirani Aleksnder Zverev (5.425), četvrtoplasirani Danil Medvedev (7.085), trećeplasirani Karlos Alkaraz (8.645), drugoplasirani Janik Siner (8.750) i lider ATP liste, Novak Đoković, sa 10.035 bodova, usled uvećanja od 310 u odnosu na ponedeljak koji je za nama.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?