ŠOK U MONTE KARLU: Ispao Janik Siner!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

13. 04. 2024. u 16:23

GRČKI teniser Stefanos Cicipas igraće u finalu mastersa u Monte Karlu pošto je pobedio Janika Sinera sa 6:4, 3:6, 6:4.

ШОК У МОНТЕ КАРЛУ: Испао Јаник Синер!

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Mogla je publika u Kneževini, ali i ona kraj malih ekrana da uživa u sjajnom meču koji si odigrali drugi i 12. igrač planete.

Ovo je Italijanu tek drugi poraz u sezoni, prethodno je izgubio u finalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza. On tako neće imati priliku da se bori za čertvti trofej u sezoni.

Odlučujući trenutak u prvom setu desio se u trećem gemu kada je Atinjanin napravio brejk. Do kraja su igrači bili sigurni kada su servirali, pa je Grk došao na korak do pobede.

Drugi segment je bolje otvorio momak iz San Kandida, odmah je oduzeo servis rivalu. U finišu ovog dela meča vodila se velika borba, Cicipas je u poslednja dva servis gema Italijana imao ukupno šest brejk prilika, no nijednu nije iskoristio, pa je Siner uspeo da izbori treći set.

Aktuelni šampion Australijan opena je idealno otvorio odlučujući set, u prvom gemu je napravio brejk. Uspeo je Stefanos da vrati izgubljeno u maratonskom osmom gemu. Potom je u desetom još jednom oduzeo servis rivalu i to je značilo da je meč gotov posle dva sata i 39 minuta.

RADOST Stefanos Cicipas/Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Vredi istaći da je Siner tokom trećeg seta zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa nogom, ali čini se da se ne radi i ozbiljnoj povredi.

Podsetimo, Grk će se za trofej u Monte Karlu boriti sa pobednikom duela Novak Đoković - Kasper Rud. Taj meč možete da pratite uživo na poralu "Novosti".

Valja pomenuti da je Cicipas dva puta osvajao turnir u Kneževini i po rezultatima ove godine može se videti da mu itekako odgovara da igra na ovom turniru. Takođe, ovo će mu biti treće finale u poslednje četiri godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?