VIKTOR TROICKI PRED POČETAK DEJVIS KUPA: Želimo da svi budu spremni

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:30

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je danas u Kraljevu da želi da svi igrači budu spremni za svaki meč i dodao je da je najvažnije da njegov tim ostvari pobedu protiv Slovačke u kvalifikacijama za Dejvis kup.

ВИКТОР ТРОИЦКИ ПРЕД ПОЧЕТАК ДЕЈВИС КУПА: Желимо да сви буду спремни

G.Šljivić

Srbija i Slovačka će naredna dva dana igrati u kvalifikacijama za Dejvis kup. Žrebom je ranije danas odlučeno da sutra od 15 časova prvi na teren izađu Srbin Miomir Kecmanović i Slovak Lukaš Klajn. Po završetku tog duela igraće Dušan Lajović i Aleks Molčan.

Subotnji program u dublu otvoriće Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović, koji će igrati protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja. Po završetku dubla biće odigrani singl mečevi. Na teren će prvo izaći Kecmanović i Molčan, a onda će igrati Lajović i Klajn.

- Kecmanović je odigrao odlično u Australiji, oseća se dobro, igra dobro, ima samopouzdanja, tako da smo odlučili da on počne meč protiv Slovačke, a nakon njega Lajović. Momci su trenirali sjajno cele sedmice, imamo i drugi dan u subotu, tako da imamo i neke taktičke promene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo dosta dobrih igrača i više opcija - rekao je Troicki na konferenciji za medije u Kraljevu.

On je najavio da će za Srbiju u dublu igrati Kecmanović i Ćaćić.

- Što se tiče sastava dublova, sve će zavisiti od rezultata posle prvog dana. Videćemo i kojim ćemo rezultatom završiti dan, ali i šta će biti najbolja opcija za subotu. Najvažnije je da dođemo do tri boda koja su nam potrebna da pobedimo. Videćemo ko će biti najspremniji - dodao je selektor Srbije.

Troicki je pozvao navijače da u velikom broju podrže Srbiju.

- Pozivam još jednom publiku da dođe u što većem broju da nas podrži u Kraljevu u petak od 15 sati. Imali smo uspeha u ovoj hali prethodnih godina, ali jedan od faktora koji nam je uvek pomagao su pune tribine. Sećam se i ja kada sam igrao da je bilo krcato tako da bih voleo da i ovoga puta bude tako. Značilo bi svima nama, pogotovo momcima koji su na terenu, pa eto, pozivam ljubitelje sporta i tenisa da dođu u što većem broju - zaključio je Troicki.

Kecmanović je izjavio da je optimista uoči duela sa Slovačkom.

- Kao što je selektor rekao, dobro sam trenirao i dobro sam igrao nekoliko meseci, pa mi je drago što sam ponovo dobio priliku da igram za svoju zemlju. Trudiću se da dam sve od sebe i da donesem poen Srbiji. Klajna znam iz viđenja, nisam igrao protiv njega, ali znam da voli da igra na bržoj podlozi, na betonu, nadam se da će ovo da mu predstavlja problem i da ću uspeti da ga pobedim - naveo je Kecmanović.

Lajović je istakao da veruje u tim Srbije.

- Molčan je celom našem timu dosta poznatiji, ja sam igrao protiv njega, doduše, samo jednom u Hamburgu pre više od dve godine, 2021. Tada se on probijao, bio je u sto najboljih, možda čak i 50. Dobio sam u tri seta, ali mislim da je u poslednjih godinu i po dana u slabijoj formi. Nisam imao prilike skoro da ga gledam jer nismo igrali na istim turnirima, ali verujem da ćemo sutra uspeti da pobedimo u oba meča. Favoriti smo na papiru, ali to ništa ne znači. Trenirali smo dobro ove nedelje, pripremali smo se, odradili smo sve šta treba i na nama je da damo svoj maksimum - dodao je Lajović.

Dejvis kup reprezentativci Srbije i Slovačke su ranije danas posetili manastir Žiču.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024