"NISAM IZNENAĐEN ŠTO JE NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO!" Au, kakvu analizu je izneo Boris Beker o porazu Noleta u polufinalu Australijan open

Novosti online

26. 01. 2024. u 18:33

NOVAK Đoković je prvi put u karijeri poražen u polufinalu Australijan opena, Janik Siner se za to pobrinuo, a taj poraz na vrlo zanimljiv način je analizirao bivši Noletov trener, Boris Beker, sada stručni konsultant TV stanice Eurosport.

НИСАМ ИЗНЕНАЂЕН ШТО ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ ИЗГУБИО! Ау, какву анализу је изнео Борис Бекер о поразу Нолета у полуфиналу Аустралијан опен

FOTO: Eurosport/Antoine Couvercelle

- Nisam iznenađen što je Janik Siner pobedio, ali jesam iznenađen načinom na koji je to uradio. Zapravo, trebalo je da reši ovaj meč u tri seta. Taj simpatični momak iz Južnog Tirola je kucao na velika vrata još prošle godine, a sada je sazreo. Bio je miran, servirao odlično do samog kraja. Činjenica da jedan Novak Đoković, čovek koji je najbolje vraćao servise u istoriji tenisa, nije imao nijednu jedinu brejk loptu na ovom meču, glavna je priča ovog polufinala - rekao je nemački stručnjak.

Govoreći u Srbinu, Beker je istakao da se Nole mučio.

- Što se tiče forme, ovo nije bio njegov najbolji Australijan open. Mučio se da dođe u pravu formu, da dostigne svoj ritam, ali i svoj prepoznatljiv servis, i to u svim svojim mečevima. A danas je naišao na jačeg od sebe.

O Noletu je dodao još jednu stvar koju uopšte nije očekivao od Srbina:

- (Posle meča) Usledile su iznenađujuće scene. Nije uobičajeno da ga (Novaka Đokovića) vidimo ovako opuštenog posle poraza. Možda je shvatio da u ovom trenutku nije u formi i da nije izgubio zbog, eto, "loše sreće", već da je drugi teniser, prosto, bio bolji danas. A to je ono što vas i čini istinskim šampionom, kada shvatite, kao Nole, da danas, jednostavno, nije bio njegov dan - zaključio je Boris Beker.

Podsetimo, nakon pobede nad Novakom, Siner će u finalu Australijan opena 2024. igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je velikim preokretom eliminisao Aleksandera Zvereva.

ATP lista - najnovije vesti


Zbog ranog ispadanja Karlosa Alkaraza u Melburnu, Đoković će sigurno ostati još neko vreme prvi na svetskom rangiranju, i to sa 600 bodova prednosti.

Da je Nole pobedio u polufinalu, "pobegao bi" na 1.100 bodova udaljenosti, dok bi mu nova titula u Melburnu donela čak 1.800 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza.

Karlos Alkaraz tokom četvrtfinala Australijan opena 2024 protiv Aleksandera Zvereva / FOTO: Tanjug/AP

A koji je sledeći turnir na kome igra Novak Đoković?

To se u ovom trenutku ne zna.

Prošle godine je, posle titule u Melburnu, igrao u Dubaiju na samom kraju februara, pa onda u Monte Karlu, sredinom aprila, da bi krajem tog meseca došao na ATP Banjaluka - pre majskih izazova na šljaci u Rimu i, konačno, Rolan Garosu.

Pratite i dalje Noleta, ali i sve (pre)ostalo vezano za Australijan open, a i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!