NOLE, ČEKAM TE! Brutalni Alkaraz pobedio Kecmanovića i poslao moćnu poruku Đokoviću

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 01. 2024. u 11:05

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović ispao je u osmini finala Australijan opena. On je izgubio od Karlosa Alkaraza sa 6:4, 6:4, 6:0.

НОЛЕ, ЧЕКАМ ТЕ! Брутални Алкараз победио Кецмановића и послао моћну поруку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Pružio je 60. igrač sveta dobar otpor dvostrukom grend slem šampionu u prva dva seta, ali to nije bilo dovoljno da osvojio bar jedan.

Španac je u prvom setu u trećem gemu podigao nivo igre na servis Beograđanina i napravio je brejk koji je uspešno sačuvao do kraja. U drugom je isto uradio u sedmom gemu i došao do velikih 2:0.

Koliko je Alkaraz bio dobar na svoj servis pokazuje činjenica da Kecmanović nije imao nijednu brejk priliku, a samo jedan gem na njegov servis se igrao na razliku.

Dominacija momka iz Mursije ogleda se i u tome da je u direktim poenima bilo 43:14.

Treći set bio je samo formalnost. Miša je pao, to je iskoristio drugi reket planete i dobio set tako što rivalu nije prepustio nijedan gem.

Ipak, Kecmanović može da bude ponosan na to kakav je turnir odigrao. Izjednačio je najbolji grend slem rezultat koji je ostvario takođe na Australijan openu 2022. godine. Tada je u osmini finala izgubio od Gaela Monfisa.

Španac je ovakvom partijom poslao moćnu poruku Đokoviću - da je spreman za veliki okršaj u finalu, naravno ako do njega dođe. Obojica do potencijalnog duela moraju da preskoče još dve prepreke.

Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva koji je posle maratona i pet setova pobedio Kamerona Norija.

Treći set: Kecmanović - Alkaraz 4:6, 4:6, 0:6

0:6 - Treći set je bio jednosmerna ulica i lakih 6:0 za Karlosa.

0:5 - Još jedan, treći brejk napravio je momak iz Mursije i sada servira za meč i plasman u četvrfinale.

0:4 - I drugi brejk je potvrdio Alkaraz i veoma je blizu pobede, od toga ga dele još dva gema.

0:3 - Još jedan brejk napravio je Španac. Čini se da će ovaj meč ubrzo biti gotov. Teško da će Miomir uspeti da nadoknadi ovaj zaostatak.

0:2 - Vrlo lako, bez izgubljenog poena je Karlos potvrdio brejk i sada krupnim koracima gazi ka četvrtfinalu Australijan opena.

0:1 - Alkaraz pravi brejk na startu trećeg seta i sada je Kecmanović u veoma teškoj poziciji. On do sada nije imao nijednu brejk priliku.

Drugi set: Kecmanović - Alkaraz 4:6, 4:6

4:6 - Iako je Miomir osvojio prvi poen u gemu, to nije bilo dovoljno da se dođe do brejk prilike, pa je momak iz Mursije još jednom sačuvao servis i povećao prednost na 2:0.

4:5 - Spasao je Kecmanović set-loptu i produžio je drugi set. Ipak, Alkaraz će servirati da povede sa 2:0 i dođe na korak od plasmana u četvrtfinale Australijan opena.

3:5 - Potvrdio je brejk drugi teniser sveta. Ali kakav poen su odigrali u ovom gemu. Nadmudrivali su skraćenim loptama i na kraju je Miša poslao loptu preko stubića koji drži mrežu i uspeo je da osvoji poen. Inače, Srbin servira da ostane u drugom setu.

3:4 - Strašan gem je odigrao Alkaraz i uspeo je da napravi brejk, sada on sve drži sve u svojim rukama. Blizu je Španac da dođe do prednosti od 2:0.

3:3 - Opet je Španac dobio svoj servis-gem bez izgubljenog poena. Veoma dobro servira i ne dozvoljava 60. igraču planete da dođe u poziciju da mu ugrozi servis.

Karlos Alkaraz/FOTO: Tanjug/AP

3:2 - Istom merom je uzvratio Srbin. Ni on protivniku nije prepustio nijedan poen. Dobro i Kecmanović igra, no još uvek nije došao do brejk prilike.

2:2 - Veoma lako je dobio gem Karlos. Dobro je servirao i dobrim volejem na mreži je okončao gem.

2:1 - Sada i Kecmanovićev gem igrao na razliku, ali kao ni Alkaraz ni on protivniku nije dozvolio priliku za brejk. Velika borba na "Rod Lejver areni" se nastavlja.

1:1 - Prvi put u meču jedan gem na servis Španca se igrao na razliku, no nije uspeo da dođe do prilike za brejk.

1:0 - Ovo je bilo potrebno Miši. Veoma lako je dobio prvi gem drugog seta. Napravio je i prvu duplu servis grešku, no ona mu nije napravila probleme, pošto je došla na 40:0.

Prvi set: Kecmanović - Alkaraz 4:6

4:6 - Došao je Kecmanović na 15:30, ali pronašao je Karlos servis i sa tri sjajna servisa uspeo da privede gem kraju, što znači da je dobio prvi set.

4:5 - Kakav gem je odigrao Srbin, nije rivalu prepustio nijedan poen. Sve je bilo idealno, osvajao je poene iz forhenda, bekhenda, servisa...

3:5 - Uzeo je Miša dva poena na servis Španca, ali još uvek nije imao nijednu brejk loptu. Kecmanović sada servira da ostane u prvom setu. Ukoliko to dobro uradi, imaće još jednu priliku da oduzme servis drugom igraču sveta.

Miomir Kecmanović/FOTO: Tanjug/AP

3:4 - Spasao je Kecmanović brejk-loptu i smanjio rezultat. Sa novim loptama serviraće Alkaraz. Još jedan gem 60. na ATP listi se igrao na razliku i opet je uspeo da ga reši u svoju korist.

2:4 - Siguran je na svoj servis momak iz Mursije. Nijednom srpski teniser nije bio u prilici da zapreti da mu oduzme servis. Za sada dvostruki šampion grend slema igra bolje.

2:3 - Prvi gem koji se igrao na razliku. Ipak, uspeo je Kecmanović da odigra dva veoma dobra poena i smanji prednost rivala.

1:3 - Zaista dobro na početku meča izgleda Alkaraz. Služe ga svi udarci. Miša pokušava da zapreti, ali za sada Španac igra veoma kvalitetno.

Karlos Alkaraz/FOTO: Tanjug/AP

1:2 - Uspeo je momak iz Mursije da napravi brejk. Kecmanović je osvojio samo jedan poen u gemu. U poslednjem je Srbin dominirao, ali je vrh mreže pomogao drugom teniseru sveta da dođe do brejka.

1:1 - Istom merom uzvratio je Alkaraz. Servis je dobro služio Španca, no sevnula je forhend dijagonala iz koje je osvojio direktan poen.

1:0 - Sjajan gem odigrao je Kecmanović na startu meča. Dobio je Alkaraz prvi poen, ali Srbin je od tada zaigrao odlično i bez problema došao do vođstva.

Uoči meča:

Trenutno 60. igrač planete je do sada pobedio Josukea Vatanukija (3:1), Jana-Lenarda Štrufa (3:2) i Tomija Pola (3:2).

On je izjednačio najbolji rezultat na grend slemovima. Upravo je u Melburnu 2022. godine stigao do četvrte runde i tada ga je zaustavio Gael Monfis.

Španac je do sada izgubio samo jedan set. U prvom kolu je bio ubedljiv protiv Rišara Gaskea (3:0), potom je savladao Lorenca Sonega (3:1), dok mu je posle dva odigrana seta Junčeng Šang predao meč.

Kecmanović i Alkaraz su odigrali jedan međusobni meč. To je bilo 2022. godine u četvrtfinalu Majamija, kada je drugi na planeti trijumfovao posle velike borbe i preokreta sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Pobednik ovog duel će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Aleksandar Zverev - Kameron Nori.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)