"OLOŠU MALI, ODVRATAN SI": Ko je tinejdžer iz Hrvatske, prvi Đokovićev rival? Poznat po svađi sa Novakovim drugom (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 01. 2024. u 10:55

HRVATSKI teniser Dino Prižmić prošao je kvalifikacije za Australijan open, te će prvi put učestvovati na grend slem turniru, a protivnik će mu biti Novak Đoković.

ОЛОШУ МАЛИ, ОДВРАТАН СИ: Ко је тинејџер из Хрватске, први Ђоковићев ривал? Познат по свађи са Новаковим другом (ВИДЕО)

FOTO: Profimedia

Hrvat je trenutno 178. igrač sveta, ima osamnaest godina, juniorski je osvajač Rolan Garosa. Rođen je u Splitu, ali je zbog karijere otišao u Zagreb.

U martu prošle godine proglašen je za najboljeg tenisera do 18 godina, u avgustu je osvojio čelendžer u Banjaluci, dok je prethodno uzeo pet titula na ITF turnirima.

Nema sumnje da mu je najveća pobeda u karijeri ona u Stokholmu, gde je u dva seta savladao Jiržija Lehečku.

U centru pažnje balkanske javnosti bio je zbog svađe sa Damirom Džumhurom. Tokom njihovog duela u Banjaluci, Džumhur je uputio nekoliko uvreda na račun Hrvata.

- Koliko si odvratan, ovo je sramotno - rekao je Džumhur Prižmiću, ali mu je ovaj odgovorio:

- Ja?! Ja sam odvratan?!

Sudija u stolici je pokušao da smiri tenisera iz BiH, koji jeste u jednom trenutku zaćutao, ali ne zadugo, jer je posle nekoliko sekundi poručio ponovo Prižmiću.

- Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvest, ološu mali. Ja ću ga prvi prijaviti ATP-u šta radi - rekao je Džumhur pre nego što je meč nastavljen.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!