ĐOKOVIĆ POKAZAO MOĆ: Novak razbio Kineza i doneo prednost Srbiji

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

31. 12. 2023. u 12:35

NOVAK Đoković pokazao je moć i razbio je Džidžen Džanga na startu Junajted kupa. Nole je pobedio sa 6:3, 6:2 i doneo prednost naoj reprezentaciji.

ЂОКОВИЋ ПОКАЗАО МОЋ: Новак разбио Кинеза и донео предност Србији

FOTO: Tanjug/AP

Iako je ovo prvi meč u novoj sezoni, a poslednji u 2023. godini, Nole je izgledao sjajno na terenu. Pokazao je da je spreman za sve izazove u 2024.

Što se meča tiče, 58. igrač sveta je odolevao do šestog gema kada je Novak napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Tu prednost je sačuvao do kraja seta i došao je do vođstva.

U drugom segmetnu bio je još bolji prvi reket planete. Ekspresno je došao do 4:0 i potpuno razoružao Kineza i jasno mu stavio do znanja da nema šta da traži na ovom meču. Ubrzo potom duel je bio gotov, a srpkom asu je ta trijumf bio potrebno 70 minuta.

Koliko je Đoković bio dominantan najbolje se može videti u tome da je izgubio samo četiri poena na prvi servis (24/28). Takođe, protivniku nije dozvolio nijednu brejk priliku. Imao je i sedam asova, naspram pet rivala.

Za Srbiju će u drugom meču igrati Olga Danilović (119. na VTA listi) protiv Kinven Dženg (15. na VTA listi). U slučaju pobede naše teniserke "orlovi" će pobedili u ovom susretu.

Nakon singlova igraće se miks dubl. Selektor Viktor Troicki je prijavio Đokovića i Danilovićevu, ali može da se desi i da dođe do promene, posebno ako Olga trijumfuje protiv Dženg.

Podsetimo, Srbiju u utorak, 2. januara očekuje meč protiv Češke koja je sa maksmilanih 3:0 izgubila od Kine.

Drugi set: Đoković - Džang 6:3, 6:2

6:2 - Ubedljivo Novak dolazi do prve pobede u novoj sezoni! On je tako na sjajan način stavio tačku na 2023. godinu.

5:2 - Spasao je Dženg meč loptu na svoj servis i uspeo da produži meč. Ipak, Đoković u narednom gemu servira za trijumf.

5:1 - Na gem od pobede je Novak. Još jednom je bez većih problema osvojio gem i potpuno dominira u duelu sa momkom iz Šangaja.

4:1 - Upisao se i Kinez na semaforu u drugom setu. Moglo je vrlo lako da piše i 5:0. Novak je došao do 30:30, ali 58. na ATP listi je uspeo da odbije nalet zahuktalog Đokovića i konačno osvoji prvi gem u drugom setu.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

4:0 - Zaista savršeno sve funkcioniše u igri prvog tenisera sveta. Potvrdio je i drugi brejk i sada je na dva gema od dobijanja meča.

3:0 - Kakva demonstracija sile! Drugi put u ovom delu meča Nole je oduzeo servi protivniku koji je sada u nokdaunu. Imao je Srbin 0:40, uspeo je Džang da osvoji dva poena, ali ne i da se do kraja izvuče, pa 36-godišnjak dolazi do velike prednosti.

2:0 - Dominira Đoković na terenu u Pertu. Bez izgubljenog poena je potvrdio brejk. Sve dobro funkcioniše u igri najboljeg na svetu i ukoliko nastavi ovako, meč će ubrzo biti završen.

1:0 - Nije mogao idealnije da počne drugi set. Novak je odmah napravio brejk i sada krupnim koracima gazi ka prvoj pobedi na ovom reprezentativnom takmičenju.

Prvi set:  Đoković - Džang 6:3

6:3 - Veoma dobar prvi set odigrao je Đoković i došao do vođstva. Još jedan set deli Noleta i našu reprezentaciju od prednosti od 1:0 protiv azijske selekcije na Junajted kupu.

5:3 - Uspeo je Džang koliko-toliko da produži uvodni deo meča. Ipak, osvajač 24 grend slem titule će u narednom gemu servirati da povede na ovom Srbije i Kine.

5:2 - Potvrdio je srpski teniser brejk i došao nadomak osvajanja prvog seta. Vredi istaći da je Nole fantastičan kad ubaci prvi servis, ima 90% osvojenih poena (9/10). Kinez za to nema rešenje.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

4:2 - Ubacio je Đoković u veću brzinu i napravio brejk i to sa "nulom". Opet rivalu nije prepustio nijedan poen. Sada je on taj koji apsolutno drži sve u svojim rukama.

3:2 - Srbin je veoma siguran na svoj servis. Sada je on dobio gem bez izgubljenog poena i još uvek održava prednost koja nije krunisana brejkom.

2:2 - Najduži gem u dosadašnjem delu meča pripao je Džangu. Kinez se suočio sa prvom brejk prilikom. Ipak, uspeo je da je spase i ne dozvoli Đokoviću da stekne prednost.

2:1 - Mogao je momak iz Šangaja da prvi dođe do brejka. Imao je 15:30, ali Nole je se izvukao iz te situacije, pa niko od tenisera nije imao brejk priliku posle tri odigrana gema.

1:1 - Kinez je bio još ubedljiviji. Novak nije osvojio nijedan poen na servis 58. igrača planete. Trebaće najboljem na svetu malo vremena da pročita servis Džanga, s obzirom na to da im je ovo prvi međusobni duel.

1:0 - Sjajan prvi gem odigrao je Đoković. Srbin je od četiri poena čak tri osvojio tako što je zabeležio as, dok je jedan bio servis viner.

Uoči meča:

Iako je ovo kraj kalendarske godine, Srbin ovim duelom počinje novu sezonu. Osvajal 24 grend slem titule će predvoditi našu reprezentaciju na pomenutom takmičenju.

Nole na startu igra protiv najboljeg kineskog igrača (58. na ATP listi). Džang je prošle sezone napravio proboj i ovo će mu biti prvi okršaj protiv Đokovića.

Jasno je da je Beograđanin veliki favorit i očekuje se da našoj selekciji donese prvi poena na ovom duelu.

Posle Novaka na terenu će se naći Kinven Dženg i Olga Danilović. Tek nakon singl mečeva, igraće se i miks dubl.

Pored Đokovića i Danilovećeve u sastavu Srbije nalaze se i Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

BONUS VIDEO: Navijači zvižde Novaku, ovo je njegova reakcija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona