HENMAN: ''Voleo bih da Nadal osvoji Rolan Garos i zlato na OI u Parizu''

Novosti online

25. 12. 2023. u 14:07

NEKADAŠNjI britanski teniser Tin Henman izjavio je da bi voleo da Španac Rafael Nadal naredne godine osvoji Rolan Garos i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi Jurosport.

ХЕНМАН: Волео бих да Надал освоји Ролан Гарос и злато на ОИ у Паризу

Tanjug/AP

Nadal je poslednji meč odigrao u januaru ove godine na Australijan openu, a najavio je povratak na teren početkom naredne godine.

- Rafa mora da oseti okruženje, da se takmiči u dužim mečevima, da se nosi sa nedaćama i svime što nije radio dugo, dugo vremena. Nije lako vratiti se - rekao je Henman.

On je istakao da Nadal naredne godine ima najveće šanse na turnirima na šljaci, kao i na olimpijskom turniru u Parizu.

- Ako izbegne povrede i zaigra bez problema početkom godine, osećam da će njegov povratak zapravo početi na šljaci, kada ćemo videti gde je, kakva je kondicija, kako se kreće, kakvo mu je telo, kako se oporavlja posle mečeva. Kad budemo videli kako igra, onda možemo da kažemo ima li šanse za još neki grend slem. Bilo bi neverovatno nakon svega i da osvoji bilo koji turnir, jer to nije lako uraditi. Ali Rafa nije tu da bi se samo vratio i stizao do četvrtfinala i polufinala na nekoliko turnira. Želi da osvoji najveće titule - dodao je Henman.

On je istakao da će Nadal naredne godine biti favorit na Rolan Garosu. Henman je naveo da je pitanje da li će Nadal da bude "ranjiviji" na olimpijskom turniru u Parizu, pošto će mečevi na OI biti igrani na dva dobijena seta.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!