ALKARAZ U OGROMNOM PROBLEMU! Španac pred start sezone dobio katastrofalne vesti

Novosti online

18. 12. 2023. u 10:38

KARLOS Alkaraz dolazi u Melburn kao glavni kandidat uz Novaka Đokovića za prvi grend slem u sezoni, ali neće mu biti lako.

АЛКАРАЗ У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ! Шпанац пред старт сезоне добио катастрофалне вести

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Ne samo zbog maestralnog srpskog tenisera, već i činjenice da njegov prvi trener Huan Karlos Ferero neće putovati u Australiju.

Naime, šampion Rolan Garosa iz 2003. operisao je koleno. Procene lekara su da će se Ferero priključiti Alkarazu tek početkom marta u Indijan Velsu, na prvom mastersu nove sezone, gde Španac brani titulu.

Karlos je već odlučio ko će mu asistirati umesto Ferera. Biće to Samuel Lopez, trener Pabla Karenja. Lopez  je svojevremeno bio i Fererov trener, a radio je sa Alkarazom kada je letos osvojio Kvins. Nije jasno da li nastavlja saradnju sa Karenjom koji je dugo bio povređen ili je ovo privremeno rešenje.

– Zajedno često radimo u akademiji u Alikanteu – komentariše Lopez. – Ferero i ja smo bukvalno odrasli zajedno, imamo iste poglede na tenis, tako da neće biti teško da ga zamenim.

Interesantno je da Alkaraz neće povesti nijednog od ove dvojice alternativnih trenera na egzibicioni meč u Rijadu protiv Novaka Đokovića. Tamo će mu društvo praviti menadžer Alberto Molina. Verovatno je u planu sklapanje novih poslova.

Karlitos posle Australije ide na južnoameričku turneju na šljaci, gde će mu trener biti Antonio Martines Kaskales koji ga je i ovog februara tamo pratio. Alkaraz je u 2024. prijavio turnire u Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru.

Šampion Vimbldona će naredne nedelje trenirati sa Italijanom Flaviom Kobolijem, 101. na svetu, a interesantno je da je u Akademiji Ferero u Alikanteu sada i Janik Siner, tako da će dvojica najopasnijih rivala Novaku Đokoviću imati prilike da sparinguju – naravno, ako se tako dogovore.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)