NIKO NIKADA KAO ON! Novak Đoković pokorio Pariz

A. I.

05. 11. 2023. u 16:49 >> 16:53

SRPSKI teniser Novak Đoković slavio je 2:0 ( 6:4, 6:3) u setovima protiv Grigora Dimitrova u finalu mastersa u Parizu, te jubilarni 7. put podigao trofej u Bersiju.

НИКО НИКАДА КАО ОН! Новак Ђоковић покорио Париз

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković po rekordni 7. put osvojio je masters u Parizu. Bila je to njegova 40. titula na mastersima u karijeri, po čemu mu niko nije ravan. Zanimljivo je da iako Rafael Nadal važi za kralja pariske šljake, koju je osvajao 14. puta, nijednom nije podigao trofej na turniru koji se igra u Bersiju.

Dosta nervozno su obojica otvorili meč, svesni važnosti meča. Sedam grešaka iz forhenda napravio je Dimitrov, dok je u prva četiri gema Đoković poentirao jednom iz pet pokušaja. Ipak, uspevali su i Đoković i Dimitrov da čuvaju svoj servis.

FOTO: Tanjug/AP

Dobro je Đoković skautirao rivala, iskoristio je u sedmom gemu to što ga ne služi forhend, te je došao do brejk prilike koju je iskoristio za 4:4. U nastavku je potvrdio brejk, a potom rutinski poveo 1:0 u setovima.

U prvom setu, Đoković je imao samo jedan viner više od rivala (7:6), ali je daleko manje grešio - 10:17 u neiznuđenim greškama.

FOTO: Tanjug/AP

Između setova ponovo je Novak "ratovao" sa publikom, koja mu je zviždala i skandirala ime Grigora Dimitrova, nije to mnogo uzdrmalo Noleta, koji je već u petom gemu drugog seta napravio brejk, a odmah ga potvrdio za 4:2. Rutinski je do kraja čuvao prednost za novu titulu u Parizu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - GRIGOR DIMITROV 6:4, 6:3

6:3 - VREJK! Nakon devedeset i sedam minuta igre Đoković je došao do meč lopte. Koristi je na servis rivala.

5:3 - Kada god je bilo teško Đoković je napadao i sjajno servirao. Sada Dimitrov servira za ostanak u drugom setu.

4:3 - Velika borba u još jednom gemu na servis Dimitrova. Došao je do izjednačenja Novak, i brejk lopte, a rival je uspeo da se odupre pritisku, došao je Bugarin do gem lopte koju koristi.

4:2 - Baš kao i u prvom setu nakon napravljenog brejka Đoković svoj gem dobija "nulom".

FOTO: Tanjug/AP

3:2 - BREJK! Do brejk lopte nakon izjednačenja došao je Novak, nakon sjajnog riterna srpskog tenisera, greši rival koji je imao 30:0 u gemu.

2:2 - Na servisu je Novak poslao lopticu u aut, nije Dimitrov tražio čelendž, a ni sudije nisu reagovale, te je nakon asa u narednom poenu poveo 30:0. Osvojio je Dimitrov jedan poen, a nakon toga dijagonalu poslao u aut za dve gem lopte Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ: ĆUTAO, TRPEO, A ONDA... Novak Đoković i u finalu Pariza "ratovao" sa publikom (FOTO)

1:2 - Siguran je bio Dimitrov na servis. Đokoviću je dozvolio samo jedan poen, a gem je završio asom.

FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Dobar servis gem Srbina, koji nije dozvolio rivalu da se ponada da može da dođe do nekog iznenađenja.

0:1 - Uvodni gem drugog seta dobio je Grigor Dimitrov.

PRVI SET - 6:4

Naime, tokom prvog seta nastavili su se zvižduci i provokacije za srpskog tenisera. Sa druge strane i Novak nije ostao dužan. Tako, pred sam kraj seta, većina hale je skandirala Grigoru Dimitrovu. Potom. Novak je osvojio set, a onda stavio prst na uvo i pokazao svima da skandiraju još jače.

6:4 - Uzeo je Dimitrov poen na Novakov prvi servis, prvi put u meču, iz trinaestog pokušaja - 15:15. Usledila je duga razmena koju je dobio Dimitrov za 30:30.  Imao je Novak gem loptu, odgovorio je slajs udarcem Dimitrov - izjednačenje. Nole je tu pokazao prisebnost i uspeo da se odbrani naleta rivala. U prvom setu, Đoković je imao samo jedan viner više od rivala (7:6), ali je daleko manje grešio - 10:17 u neiznuđenim greškama

5:4 - Proradio je u potpunosti Novak Đoković. Pritiskao rivala, uveo gem u igru na razliku, ali uspeo je da se odupre Dimitrov i ostane u prvom setu.

5:3 - Potvrdio je na krilima pređašnjeg gema brejk i to "nulom". Serviraće Dimitrov za ostanak u prvom setu.

PROČITAJTE JOŠ: OPA! Poznati sportista došao na finale Đoković - Dimitrov u Parizu (FOTO)

4:3 - BREJK!  Konačno je Đoković dočekao brejk loptu. Dosta problema Dimitrov ima sa forhendom, dobro ga je skautirao prvi igrač na ATP listi i koristi to.

FOTO: Tanjug/AP

3:3 - Siguran servis Novaka Đokovića na startu. Osvojio je lako dva poena za 30:0. Potom gem rutinski priveo kraju.

2:3 - Na 15:30 Đoković je pročitao rivala, stigao njegovu skraćenu loptu i poentirao. Međutim još nema brejk lopti, te Bugarin uzima svoj servis.

PROČITAJTE JOŠ: CICPAS RASPAMETIO RUSE: Grk uradio na Zapadu ono što tamo niko nije očekivao, a Rusija - oduševljena

2:2 - Poveo je Dimitrov 30:0. Odmah sa dva odlična servisa vratio se Đoković u gem. I danas mu kao i u polufinalu ne ide na drugi servis. Ubacio je jedan od pet iz drugog servisa, a dobio je sva pet poena na prvi. Vezavši tri poena došao je do gem lopte koju koristi.

FOTO: Tanjug/AP

1:2 - Evidentno je u prva tri gema da obojica igraju nervozno i stegnuto zbog važnosti samog meča. Nakon petnaest minuta igre, Dimitrov osvaja treći gem.

PROČITAJTE JOŠ: ZAJEDNO U FINALU: Novakovi i Grigorovi navijači podgrejali atmosferu

1:1 - Dosta nervozan početak obojice, uslovljava greške. Muči se Novak sa bekhendom, te sada šalje lopticu daleko u aut za 15:30. Lepu priliku imao je Grigor Dimitrov da dođe do dve brejk lopte, ali je poslao lopticu u mrežu, a nakon duge razmene u narednom poenu, do gem lopte dolazi prvi igrač planete i koristi je.

0:1 - Prvi je na servisu Grigor Dimitrov koji je dobio podbacivanje novčića. Neiznuđena greška Bugarina, prvi poen na meču ide Novaku. Usledila je neiznuđena greška prvog tenisera planete na drugi servis rivala. Potom obojica prave po grešku - 30:30. Tri puta nije ubacio prvi servis Bugarin, ali ipak dolazi do gem lopte, a potom i greši - izjednačenje. Greška nakon toga iz bekhenda Srbina, i gem za Dimitrova. Zanimljivo je da je Novakov rival pogodio svega tri od osam prvih servisa. Dok Novak na startu ima problema sa sočivima, te je napravio kraću pauzu.

14:10 - PROČITAJTE JOŠ:ČUVA ME BOŽANSTVENA ENERGIJA! – Moćna poruka Novaka Đokovića za "Novosti" pred parisko finale

14:08 - PROČITAJTE JOŠ: POBEDNIČKA AURA: Novak blizu ideala nepobedivosti

13:55 - PROČITAJTE JOŠ: ''TENIS MI SVE VIŠE ZNAČI'' Grigor Dimitrov pred finale sa Đokovićem

13:35 - PROČITAJTE JOŠ: A SAD PO PEHAR: Dimitrov poslednja prepreka

13:00 - PROČITAJTE JOŠ: PRED VELIKO FINALE: Svi se sećaju legendarne izjave Đokovića o Grigoru Dimitrovu (VIDEO)

UOČI MEČA

Đoković je nakon preokreta u polufinalu protiv Andreja Rubljova stigao do devetog finala na mastersu u Parizu i imaće priliku da osvoji sedmu titulu u karijeri na ovom turniru.

Dimitrov je bio bolji od Stefanosa Cicipasa i igraće prvo finale posle 2018. godine, a ujedno boriće se za prvi trofej na ATP turu još od 2017. godine kada je osvojio završni masters u Londonu i ukupnu devetu titulu u karijeri.

Đoković i Dimitrov su do sada odigrali 12 međusobnih duela, srpski teniser je bio bolji na 11 mečeva, poslednji susret imali su u Rimu ove godine, a Novak je bio bolji od bugarskog igrača.

Dimitrov je poslednji put savladao Đokovića pre 10 godina na turniru u Madridu.

Najbolji teniser planete je u prvom kolu Pariza bio slobodan, a u drugom je savladao Tomasa Martina Ečeverija 2:0, bio je bolji i od Talona Grikspora, 2:1, a u četvrtfinalu je pobedio prošlogodišnjeg šampiona Holgera Runea 2:1, potom je uspešno na kraj izašao i sa pomenutim Rubljovom.

Bugarski igrač je turnir započeo pobedom nad Lorencom Musetijem, nastavio u istom ritmu i eliminisao Danila Medvedeva, a zatim je bio bolji od Aleksandera Bublika i Stefanosa Cicipasa.

Đoković ni na jednom mastersu nema sedam titula, u Parizu ima priliku da postavi novi lični rekord i da pritom dođe do 40. trofeja u ovoj kategoriji.

REČ NOVAKA ĐOKOVIĆA PRED FINALE MASTERSA U PARIZU

- Niko nije nepobediv, ali drago mi je da postoji ta aura oko mene, da ljudi smatraju da sam nepobediv i da igrači to osećaju na terenu. To mi jako važno. Želim da osećaju da sam nepobediv, jer to me stavlja u mentalnu prednost u odnosu na njih. Posle niza izvrsnih rezultata svih proteklih godina, i ove godine, ne uzimam zdravo za gotovo nijedan meč. Znam da mi protivnik neće dati pobedu u ruke kada izađe na teren. Naprotiv. Svako protiv mene gleda da igra najbolji tenis. Nemaju šta da izgube, imaju motiv više – svestan je Nole.

REČ GRIGORA DIMITROVA PRED FINALE MASTERSA U PARIZU

- Mogao sam da ostanem u igri i znao sam da je to sve što mogu da uradim. On je dosta podigao svoj nivo kako je meč prolazio i ceo duel je bio veoma napet. Na kraju sam ipak bio spreman za taj-brejk u trećem setu. Prvih pet poena u tajbrejku za mene je bilo veličanstveno. Morao sam da iskoristim ove šanse jer je to jedina opcija protiv ovako kvalitetnih tenisera. Nastavio sam da budem fokusiran i to je takođe bilo veoma važno. Svaki put kada bih udario loptu, uradio sam nešto značajno sa njom.  Neću da plačem, ali sam bio veoma emotivan posle meča. Ja samo živim u ovom trenutku jer je cela avantura u poslednje vreme bila vrlo netipična. Tenis mi sve više znači, a rezultat mečeva nije toliko bitan - kazao je on.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu