''OČEKUJEM ISPLATU KAD BUDEM DOŠAO U BEOGRAD'' Čima Moneke otkrio zašto je pobedu protiv Partizana proslavio ''bacanjem dolara''

Novosti online

05. 11. 2023. u 09:43

Baskonija je uspela da trijumfuje protiv Partizana u neizvesnoj završnici (84:83), a heroj domaće ekipe bio je Čima Moneke.

ОЧЕКУЈЕМ ИСПЛАТУ КАД БУДЕМ ДОШАО У БЕОГРАД Чима Монеке открио зашто је победу против Партизана прославио бацањем долара

EPA

Nakon meča, Moneke je dao intervju za „Mozzartsport“ i detaljno je opisao događaje u poslednjim sekundama meča. Otkrio je da je dobio mnogo poruka, kako od navijača Partizana, tako i od navijača Crvene zvezde, a posebno je istakao svoje nesporazume sa Partizanom iz prošlosti. Takođe, naglasio je svoje zadovoljstvo što igra za Baskoniju, a takođe i svoje poštovanje prema Partizanu.

– Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Neverovatna situacija koju ću pamtiti- rekao je Moneke.

Zatim je demistifikovao sve šta su mu rekli Naneli i Ledej.

– Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam posle utakmice pokazivao znak dolara – uz smeh dodaje Moneke.

Nakon meča je postao meta navijača Partizana na društvenim mrežama.

– Ne znam koliko hiljada poruka sam dobio. Od navijača Partizana, navijača Zvezde koji mi zahvaljuju. Opet… to je sport. Stvarno specifična utakmica koja će se pamtiti. Na kraju, drago mi je što sam uspeo da pomognem ekipi.

Govorio je i o treneru Dušku Ivanoviću, otkrivajući da je spreman za njegove intenzivne treninge i da voli igrati njegovu stilu odbrane. Takođe, istakao je tri evropska tima koja su ga impresionirala na početku sezone u Evroligi: Barselonu, Virtus i Valenciju. Na kraju, pohvalio je Evroligu kao najbolje takmičenje na svetu zbog intenziteta i važnosti utakmica, kao i zbog sve veće pažnje prema evropskoj košarci zbog uspešnih igrača poput Nikole Jokića, Luke Dončića i Janisa Adetokunboa, koji su započeli svoje karijere u Evropi.

– Vidi se da se trener Ivanović oseća komforno u Baskoniji. Svi u klubu mu veruju, svi ga slušaju, a odmah je zadobio i poštovanje igrača.Promenio je neke principe u odbrani. Od prvog dana je došao sa ciljem da ostvari komunikaciju sa igračima i mislim da je u tome uspeo. Svi ga slušamo i svi idemo napred sa istim ciljem, a to je da pobeđujemo utakmice.

Za Ivanovića se priča da forsira jake treninge, gotovo neizdržive.

– Čuo sam glasine, mislim da je svako čuo te glasine, ali iskreno… barem što se tiče ovih prvih nekoliko dana saradnje, nije to ništa sa čime se već nisam susretao u karijeri. Ubedljivo najteži i najžešći treninzi su bili kod trenera Pedra Martineza u Manresi. Oni su me pripremili za sve ostalo što se dešavalo u karijeri i ja sam uvek neko ko je spreman da radi i trenira. Definitivno je Duško Ivanović stara škola trenera. Zahteva rad, zahteva jaku odbranu, ja to volim“.

Moneke je oduševljen sa tri tima u Evroligi.

 – Moram da priznam da su me tri tima oduševila na početku ove sezone. To su Barselona, Virtus i Valensija. Igraju sjajnu košarku, ali mislim da će još mnogo toga zanimljivog da se desi tokom ove sezone. Veliki je broj klubova koji imaju stvarno kvalitetne sastave i svestan sam da nas sve čeka velika borba.

– Za mene je Evroliga najbolje takmičenje na svetu kada je u pitanju intenzitet, važnost utakmica… To je vrhunac košarke. NBA liga sada postaje mlađa sa igračima kao što je Viktor Vembanjama, a to onda otvara priliku da košarkaši kao što su Kemba Voker ili Džabari Parker dođu u Evropu i pokažu šta umeju. Generalno mislim da se mnogo više pažnje sada obraća na Evropu zbog igrača kao što su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo… imena koja dominiraju NBA ligom, a prve korake su napravili u Evropi. To je sjajna stvar za košarku – zaključio je Moneke.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)