ŠTA PRIČA OVAJ DEČKO? Alkaraz preti Đokoviću, sa Nadalom pravi pakt za Olimpijske igre

Novosti online

03. 11. 2023. u 11:19

KARLOS Alkaraz ne može da se sastavi pred kraj sezone. Kombinuje povrede i rane eliminacije, pa je sve izvesnije da Novak Đoković ostaje i bez poslednjeg konkurenta, ali...

ШТА ПРИЧА ОВАЈ ДЕЧКО? Алкараз прети Ђоковићу, са Надалом прави пакт за Олимпијске игре

FOTO: Tanjug/AP

Španac je čini se jači na rečima negoli na delu, pa je već stigao u Torino, gde će se održati Završni masters sezone. I ne samo stigao, već i zapretio Đokoviću. 

- Voleo bih da oborim rekord u broju nedelja na broju 1 - istakao je u intervjuu za jedan italijanski list kandidaturu za podvig Novaka Đokovića koji je stigao do 397 nedelja. Karlos ima 36.

Teško, Karlito, s obzirom na to da je i Roman Safijulin postao nepremostiva prepreka za Španca, koga je pomenuti Rus izbacio na startu mastersa u Parizu.

- Sve može biti nadmašeno. Ne postoje nemoguće stvari u sportu. Pre ili kasnije naići će neko ko će oboriti rekorde. Đoković, Nadal i Federer su mnogo promenili tenis, imati njih za uzore je pozitivno za svakoga. Najteže će biti oboriti Nadalov rekord od 14 titula na Rolan Garosu.

Alkaraz ipak ne krije koliko je oduševljen Novakom.

- Želeo bih da i ja mogu da igram sa 36 godina kao on, da budem fizički spremniji od tenisera koji imaju 24 ili 25 godina. Novak je zaista neverovatan.

Foto: AP

 

Karlos ima 20 godina i dva osvojena grend slema, ali ga boli izgubljeno polufinale Rolan Garosa, baš od Đokovića.

- Sada sam na 70-75 odsto potencijala. Još ću napredovati. Polufinale Rolan Garosa. Stalno ga imam na umu - podseća na grčeve koji su ga od trećeg seta potpuno paralisali.

Olimpijske igre u Parizu su za nešto više od pola godine.

- Voleo bih igram pored Rafaela Nadala. To mi je san. Nadam se da ćemo obojica biti spremni dotle. Uvek sam želeo da se takmičim na Olimpijadi.

Na pitanje šta bi više voleo u Torinu, titulu na mastersu ili kraj godine kao broj 1, za šta ima kakve-takve šanse, ali pod uslovom da Đoković ne zablista do kraja ni u Bersiju, ni u Pala Alpituru, Španac kaže:

FOTO: Tanjug/AP

 

- Ako moram da biram, onda masters, ali najviše bih voleo oboje, jer ta dva uspeha idu ruku pod ruku. Ako budem imao dobar rezultat u Torinu, imam šanse za povratak na prvo mesto ATP liste. Prošle godine nisam igrao zbog povrede i zato sada želim veliki uspeh.

Ove godine je osvojio grend slem na kome se najmanje nadao podvigu.

- Trijumf na Vimbldonu je promenio moj život sa sportskog aspekta. Čak i za one koji ništa ne znaju o tenisu, ovaj turnir je najvažniji. Međutim, kao osoba uvek sam isti, jasno mi je kojim putem treba da idem, kakav želim da budem - zaključio je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori