NOVAK ZAGRMEO! Đoković opleo po ATP-u

Novosti online

25. 10. 2023. u 22:12

Novak Đoković je još jednom podigao glas protiv načina na koji se Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) odnosi prema igračima.

НОВАК ЗАГРМЕО! Ђоковић оплео по АТП-у

FOTO: AP/Tanjug

Smatrajući da krovna organizacija tenisera uopšte ne vodi dovoljno računa o njima, već više gleda interese organizatora turnira i sponzora, zbog čega igrači, naročito oni slabije rangirani, teško spajaju kraj s krajem, a neretko su ostavljeni na milost i nemilost neljudskim stranama modernog sporta, Nole je sa kolegom Vasekom Pospišilom osnovao svojevrsni sindikat.

To Udruženje profesionalnih igrača tenisa (engleska skraćenica PTPA) iz meseca u mesec okuplja sve više poznatih i manje poznatih lica iz sveta muškog, ali i ženskog "belog sporta", a Novak, kakav je uvek bio, bez dlake na jeziku danas govori koliko ATP, ali i Ženska teniska asocijacija (VTA), pa i Međunarodna teniska federacija (ITF) ne vode računa ni o postojanju ovog Udruženja i dobrim stvarima za koje se ono zalaže, a samim tim nastavljaju po starom - ne vode računa o samim akterima ovog sporta.

Putem društvenih mreža, Đoković je danas poručio sledeće na tu temu:

- Znate, neke vladajuće organizacije u tenisu nisu imale podržavajuće stavove prema PTPA. Mogao bih čak da kažem da su prilično ignosirali PTPA, ali... Mi smo tu! Jači smo iz dana u dan! Dobijamo sve više poverenja, sve više podrške od igrača. Oni prepoznaju važnost PTPA kao njihove organizacije, koja zastupa njihova prava. Na kraju krajeva, mi smo jedina organizacija u tenisu koja 100% zastupa interese igrača - poručio je Nole, najavivši da velika borba sa ATP-om zapravo tek počinje.

A kada Novak Đoković sledeći put igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra, i to u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave