FEDERER I NADAL ĆE PUĆI OD MUKE: Novak Đoković počistio konkurenciju i to na kakav način

Novosti online

13. 10. 2023. u 09:53

GOAT trka je završena. Novak Đoković je po svim parametrima najbolji svih vremena i dugo će vremena proteći i tenisera belim sportom proći da bi neko prestigao Srbina, ako se to ikada i desi.

ФЕДЕРЕР И НАДАЛ ЋЕ ПУЋИ ОД МУКЕ: Новак Ђоковић почистио конкуренцију и то на какав начин

FOTO: EPA

Ali novinari ne bi bili novinari kad ne bi iznovao pravili liste i pisali o tome ko je najveći teniser svih vremena. 

Jedan od najpoznatijoh koji prati tenis je Sem Pirs, koji napravio detaljnu analizu u kojoj se dotakao teme koja je uvek posebno zanimljiva, a to je lista najboljih koji su ikada igrali beli sport. 

Pirs je naglasio da treba po strani ostaviti lične preferencije, navijačke strasti i pogledati čiste činjenice. Napravio je listu od deset najboljih ikada koja počinje sa Andreom Agasijem na desetom mestu. Osmostruki grend slem šampion je na dnu ove prestižne liste, a zatim sledi Džon Mekinro, nekada prvi na svetu kako u singlu, tako i u dublu. Ispred njega je teniser sa najviše titula u karijeri Džimi Konors, a zatim sledi prvi neamerikanac na listi - Čeh Ivan Lendl.

Tanjug/AP

 

Potom je na listi "ledeni" Bjern Borg, a zatim i Novakov idol dok je odrastao Pit Sampras. Australijski legendarni teniser iz vremena pre profesionalizma Rod Lejver je četvrti, a zatim sledi "velika trojka". I to ovim redom - na trećem mestu Rodžer Federer, na drugom Rafael Nadal, a na prvom Novak Đoković!

- Novak Đoković je u svojim najboljim godinama kao 2021. godine bio jednostavno nepobediv. Tada je zamalo uzeo kalendarski slem pre nego što je u tri seta izgubio u finalu Ju-Es opena od Danila Medvedeva. Ima 24 grend slema i verovatno još nije završio sa osvajanjem. Dok ovo pišemo Đoković je najveći teniser svih vremena! - navodi u svojoj detaljnoj analizi Sem Pirs.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata