RAFAEL NADAL JE RAZOTKRIVEN: Direktor Australijan opena "otkucao" slavnog Španca

Novosti online

11. 10. 2023. u 09:53

Španski teniser Rafael Nadal igraće na Australijan openu, potvrdio je danas direktor prvog grend slem turnira u sezoni Kreg Tajli, prenosi AP.

РАФАЕЛ НАДАЛ ЈЕ РАЗОТКРИВЕН: Директор Аустралијан опена откуцао славног Шпанца

Foto: AP

Nadal je propustio skoro celu sezonu, a poslednji put je igrao na Australijan openu u januaru ove godine kada je u drugom kolu izgubio od Mekenzija Mekdonalda. On je potom saopštio da zbog operacije kuka neće igrati do kraja sezone, a priznao je i da ima problema sa povredom stopala. Španski teniser je ranije najavio da bi mogao da nastupi na Junajted kupu, koji će biti odigran u Australiji od 29. decembra 2023. do sedmog januara naredne godine.

"Nadal, koji je naš šampion iz 2022, naporno je radio veći deo ove sezone na oporavku od povrede. On uvek daje sve od sebe u Melburnu. Nadal ne igra već neko vreme i u razgovoru sa njim poslednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti, zbog čega sam zaista uzbuđen. Znamo i da Nik Kirjos trenira, tako da očekujemo da i on igra u Melburnu", rekao je Tajli.

On je najavio da će na Australiju openu igrati i Naomi Osaka, Karolina Voznijacki i Anđelika Kerber.

Tajli je istakao da očekuje da će Novak Đoković i Karlos Alkaraz igrati u Melburnu, dok će Arina Sabalenka, Iga Švjontek i Koko Gof biti glavni favoriti u ženskoj konkurenciji na prvom grend slem turniru sezone. Đoković je deset puta trijumfovao na Australijan openu.

Australijan open će po prvi put trajati 15 dana, a biće održan od 14. do 28. januara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave