AMERI BRANE ĐOKOVIĆA: Sramotne optužbe na Novakov račun dobile neočekivani odgovor

A. I.

17. 09. 2023. u 13:53

ŠTA god Novak Đoković da odluči da uradi, čini se, postojaće oni koji će se za svaku slamku uhvatiti kako bi ga prikazali kao negativca. Ovoga puta u odbranu su mu stigli američki novinar i kolege.

АМЕРИ БРАНЕ ЂОКОВИЋА: Срамотне оптужбе на  Новаков рачун добиле неочекивани одговор

Tanjug/AP

Srbin je nepunu nedelju nakon osvajanja Ju-Es opena stigao u Sevilju da brani boje svoje Srbije, koju je odveo na završni turnir Dejvis kupa.

Popularni američki novinar Džon Verthajm pohvalio je Đokovića na društvenoj mreži "Iks".

- Da li smo, kao teniska zajednica, uradili dovoljno da pohvalimo Đokovića zbog dolaska u Valensiju na Dejvis kup i to nekoliko dana nakon osvajanja 24. grend slema u karijeri? Upitao je on.

Oni koji ne podržavaju Đokovića odmah su našli argumente. Tvrdeći da Novak to ne radi zbog svoje zemlje, već to čini kako bi ispunio uslov propisan od ITF-a za učestvovanje na Olimpijskim igrama 2024. godine. Bilo je i onih koji su podsetili da je isto 2013. godine učinio i Rafael Nadal, pa nije dobio aplauze i pohvale.

- U obavezi je da igra Dejvis kup kako bi mogao da nastupi na Olimpijskim igrama, ali samo nastavite da se pretvarate da je Isus Hrist mlađi zato što čini nešto što odgovara njegovim interesima.

Korisnik Tvitera je zaboravio na jedan bitan detalj, stavku "dva d" koja kaže da igrač može da dobije pravo učešća ukoliko je imao istorijska dostignuća na Olimpijskim igrama, u Dejvis kupu ili Bili Džin King kupu, što Novak svakako ispunjava osvajanjem bronze na Olimpijskim igrama, a takođe je podigao trofej sa Srbijom 2010. godine, te ova tvrdnja korisnika pada u vodu da je sa Srbijom zato što "mora".

Sarkastičan odgovor dobio je i od Tenisa Sandgrena. Amerikanac je na "Iksu" napisao: Predstavljao je svoju zemlju, kako bi mogao još malo da je predstavlja, u sarkastičnom tonu je odgovorio na komentar.

U odbranu Srbina stao je još jedan Amerikanac, Mardi Fiš.

On se nadovezao na reči Džona Verthejma.

- Ne, nismo. Ponos sa kojim Đoković predstavlja Srbiju je nešto do sada neviđeno. Poštovanje, napisao je Mardi Fiš.  

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)